V Praze remizovali a stále jsou druzí
Klub

V Praze remizovali a stále jsou druzí

Redakce

Ze hřiště předposledního týmu přivezli boleslavští mladíci jen jeden bod. I ten však stačil na uhájení druhé příčky v pořadí ČFL.

Utkání nezačali Boleslavští nejlépe. Hned v úvodní minutě nedůrazný obránce Horák povolil slávistickému soupeři, aby se dostal do první vážnější střelecké příležitosti. Po centru zprava naštěstí skončil míč vedle boleslavské branky. Její strážce Kanaval se v následujících třech minutách dvakrát předvedl v dobrém světle. Nejprve výtečně zvládl ránu Gulajeva a o chvíli později další těžkou střelu vyrazil na roh.
Teprve v 15. minutě přišla první boleslavská šance. Zahustel našel Volfa, jeho střelu vyrazil brankář Berkovec na tyč a dorážku poslal Borovička hlavou do břevna. V 18. minutě dobrou a pohotovou střelu Hadziresice chytil Berkovec.
Ve 28. minutě soupeř ztratil ve středu pole míč, který získal Zahustel a parádní ranou ze třiceti metrů přesně k tyči překonal brankáře Berkovce - 0:1
. Těsným boleslavským vedením skončil první poločas.

Druhý poločas začal boleslavskou příležitostí. Chytrá Dudkova střela se jen otřela o břevno. V 56. minutě slávistické nebezpečí odvrátil Horák za cenu rohu a o tři minuty později po průniku středem obrany se slávistický útočník ocitl sám před Kanavalem, jenž jeho střelu nohou vyrazil. V 61. minutě zakončil Hájek útok zleva nepřesnou střelou vedle Kanavalovy branky.
V 64. minutě asistent sudího neodmával jasný ofsajd slávistického Smoláka, ten však se šancí naložil neslavně, neboť nepřekonal včas vyběhnuvšího Kanavala. Tomu se podařilo vyrazit ránu na roh. Po jeho rozehrání v 65. minutě se prosadil hlavou Gulajev a vyrovnal - 1:1.
Slávisté dostali chuť na tři body. Výsledkem bylo mnoho standardních situací, všem boleslavská defenzíva zdárně odolala. V poslední minutě byli vítěznému gólu blízko Boleslavští. Zahustel našel Volfa a ten postupoval zprava sám na Berkovce. Vystřelil bohužel vedle branky.

Boleslavští mladíci udrželi v ČFL druhé místo s aktuálním náskokem dvou bodů před Pardubicemi a Kunicemi. V mistrovské sezóně jim zbývá sehrát dvě utkání. V sobotu 11.června od 10,15 hodin Mladá Boleslav"B" - Slovan Liberec"B" a ve středu 15.června od 17 hodin Písek - Mladá Boleslav"B".

Sestava Fk Mladá Boleslav"B": Kanaval - Borovička, Zbrožek, Charuza, Horák - Tvaroha, Brunclík, Hadziresic (82.Svoboda), Dudka - Zahustel, Volf.

Sestava SK Slavia Praha"B": Berkovec - Neuberg, Galus, Kolařík, Šimeček (55. Jílek) - Červenka (89. Perez), Hájek, Cepelák, Gulajev - Mráz, Kindel (29.Smolák).

Góly: 65. Gulajev - 28. Zahustel

ŽK: Charuza, Horák

Rozhodčí: Janoch - Cupl, Grimm

diváků : 100

Fanshop banner