Vedro boleslavským střelců nevadilo
Klub

Vedro boleslavským střelců nevadilo

Redakce

V horkém letním počasí hráli boleslavští dorostenci o mistrovské body s chutí a v neutuchajícím nasazení od první do poslední minuty. Odměnou jim byla vysoká čtyřgólová výhra nad Českými Budějovicemi, které tak v ligové tabulce přeskočili.

Od začátku měli Boleslavští optickou převahu. Byli častěji na dostřel soupeřovy branky, ale i budějovické ojedinělé šance byly velmi nebezpečné. V 18. minutě po Rozsívalově ztrátě míče běžel Kadula sám na boleslavskou branku. Jeho střelu brankář Finke vyrazil a chytil tak téměř jistý gól. Ve 26. minutě Čadek přešel nečekaně snadno přes stopera Šimka, naštěstí pro Finkeho, který zaváhal s vyběhnutím, ukvapenou koncovkou rozvlnil jen boční síť za levou tyčí.

Boleslavští zaměstnali brankáře Jihočechů již v 8. minutě. Po spolupráci s Klobásou vystřelil do středu branky D.Šťastný. Ten o čtyři minuty později nastřelil boční síť za pravou tyčkou. Ve 20. minutě po Mižičově přihrávce Rozsíval dobře vystřelil a brankář vyrazil s obtížemi na roh. Kolem 25. minuty zkoušeli střelbu Boček (vedle) a Tvrdý (do brankáře). Potom promarnil dvě jasné šance D.Šťastný. Ve 37. minutě slabou ranou trefil připraveného brankáře Vokatého a za tři minuty získal jen rohový kop.

V závěrečné čtvrthodině Boleslavští aktivitu zintenzivnili, ale teprve ve 44. minutě pohnuli počitadlem gólů.
Tvrdého pumelici ze třiceti metrů od pravé tyče budějovický Vokatý jen vyrazil a dobíhající Klobása stihnul při opakovaném zákroku brankáře prostřelit - 1:0
.
V poslední minutě poločasu přešel Boček přes tři protihráče a vystřelil těsně vedle levého horního růžku.

Druhý poločas začali Boleslavští svižně. Po Bočkově průniku propásl Rozsíval střeleckou pozici z necelých deseti metrů. Potom však chvíli určovali tempo hry Budějovičtí. V 56. minutě Kadulovu nebezpečnou přízemní ránu Finke kryl. V 62. minutě Finkeho zaváhání při rohovém kopu nedokázal soupeř naštěstí potrestat. V 64. minutě pokazili nadějnou akci boleslavští D.Šťastný s Rozsívalem a vzápětí při budějovickém protiútoku vyrazil Finke gólovou bombu z Šerglovy kopačky.

V 72. minutě Rozsívalovu povedenou ránu brankář Vokatý vyrazil, na hranici vápna se míče zmocnil Boček a po kličce dotírajícímu obránci levačkou zamířil k pravé tyči - 2:0.
Od druhého gólu nebylo o vítězi pochyb a při boleslavské ofenzivní aktivitě zůstala otevřenou otázkou výše výhry. V 78. minutě po Lánczově akci a perfektní přihrávce lajdácky zahodil stoprocentní šanci Mižič. Hned v následující minutě po Bočkově kolmici byl Mižič při pokusu o blafák podražen brankářem Vokatým a sudí Ochotnický nařídil penaltu. Proměnil ji s jistotou Boček - 3:0.

Závěrečné minuty patřili hráčům v boleslavských dresech, kteří do hry naskočili z lavičky náhradníků v průběhu druhého poločasu. V 87. minutě Sedláček připravil střeleckou příležitost Diattovi, který nekompromisní ranou skóroval - 4:0. V předposlední minutě Soukupův střelecký pokus postrádal razanci a budějovický gólman ho snadno zvládnul.

Sestava FK Mladá Boleslav: Finke - Hošťálek, Šimek, Martin Šťastný, Tvrdý - Láncz, Mižič (86. Soukup), Boček, Rozsíval - Klobása (81. Sedláček), David Šťastný (68. Diatta).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Vokatý - Dvořák, Šlehofer, Nemec, Malý - Čadek, Tlustý, Novotný, Staněk, Kadula - Šergl (80. Schertler).

Góly: 72. a 80. Boček, 44. Klobása, 87. Diatta

ŽK: Vokatý - Láncz, Hošťálek

Rozhodčí: Ochotnický - Schröter, Tylchert

Diváků: 105

Fanshop banner