Boleslavští hráli dobře, ale góly stříleli Tepličtí
Klub

Boleslavští hráli dobře, ale góly stříleli Tepličtí

Redakce

Krutou lekci z produktivity absolvovali boleslavští dorostenci v Teplicích. Přestože byli herně aktivnějším družstvem, výtečného soupeřova gólmana nepřekonali ani jednou. A navíc třikrát inkasovali .

V dohrávaném utkání na severu Čech začali Boleslavští nečekaně mizerně. Již ve 4. minutě v nepřesné rozehrávce přišli o míč a soupeř protiakci po levém křídle proměnil ve vedoucí gól, když ve skrumáži před Finkeho brankou se prosadil Strada - 1:0.

Dvě boleslavské odpovědi vyrovnání nepřinesly. V 10. minutě spolupráce Láncze, Diatty a Rozsívala skončila rohovým kopem. O sedm minut později vybojoval míč Boček, posunul ho na Krasniqiho, ale u jeho kolmice na D.Šťastného byl dříve teplický gólman Daniel Le.
Ve 21. minutě získali Tepličtí rohový kop a po jeho rozehrání hlavičkovali těsně nad. Načež Boleslavští získali herní převahu, bohužel však jalovou. Ve 34. minutě se neprosadili Rozsíval a Diatta, ve 37. minutě po Rozsívalově trestném kopu hlavičkoval Diatta nad branku a v následující minutě Bočkovu bombu reflexivně vytlačil nad břevno Daniel Le.

Tři minuty před přestávkou se z boleslavského tlaku soupeř vymanil a ojedinělý útok proměnil v druhý gól. Poláčkova střela z pětadvaceti metrů po teči o Tvrdého záda změnila směr tak, že Finke kapituloval - 2:0.

Ve druhém poločase první zjevnou snahou po vyrovnání byla akce ve 49. minutě. Po spolupráci Bočka, D.Šťastného a Krasniqiho dostal Diatta uvnitř vápna přihrávku bohužel na paty. Další nadějnou akci završenou Bočkovým centrem uťal domácí brankář. V 60. minutě prošel Mižič do teplického vápna a z jasné gólové pozice nastřelil tyčku. O pět minut později po Tvrdého přihrávce běžel na branku D.Šťastný, ovšem ve snaze skórovat, technickým dloubákem přestřelil branku. V 76. minutě Rozsívalův trestný kop usměrňoval hlavou Hošťálek, bohužel mimo branku. Bez gólu skončily i dva trestné kopy Krajiny. Mezi nimi se v 84. minutě před soupeřovou brankou neprosadil Boček.

S boleslavskou střeleckou neschopností kontrastovala teplická produktivita. V 86. minutě se teplickým fotbalistům podařila přihrávka za otevřenou boleslavskou obranu a Leibl bez problémů skóroval - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Finke - Hošťálek, Šimek, Tvrdý, Láncz (79. Krajina) - Mižič, Boček, Krasniqi (75. Eliáš), Rozsíval - D.Šťastný (67.Klobása) , Diatta.

Góly: 4. Strada, 42. Poláček, 86. Leibl

ŽK: Šraga, Schön, Leibl - Finke, Láncz, Mižič, Rozsíval

Rozhodčí: Příhoda - Baum, Mráz

Fanshop banner