Sezónu zakončili očekávanou výhrou
Klub

Sezónu zakončili očekávanou výhrou

Redakce

Zasloužené vítězství nad sestupujícím Ústím zařídili Kulič a Mendy. Boleslav potvrdila tak páté místo v konečném pořadí Gambrinus ligy ročníku 2010/11.

Už před posledním ligovým kolem bylo o všem důležitém v tuzemském fotbalu rozhodnuto. Mistrovský titul získala Plzeň. Druhou pozici Sparty a třetí místo Jablonce nemohl nikdo ohrozit a tedy ani jim vzít postup do třetího respektive druhého předkola Evropské ligy. Ziskem Ondrášovka cupu sitřetí předkolo Evropské ligy vybojovala Mladá Boleslav. Na spodním konci tabulky bylo rozhodnuté o sestupu předposledního Brna a posledního Ústí. Právě v duelu s Ústím hrála pátá Boleslav o možné polepšení si v konečném pořadí Gambrinus ligy o jednu příčku. K tomu potřebovala vyhrát při současném neúspěchu dosud čtvrté Olomouce ve střetnutí s mistrovskou Plzní.

První poločas gól nenabídl, ačkoliv Boleslavští měli několik pěkných střeleckých příležitostí a za některé ofenzívní akce jim diváci zatleskali.
Už ve 2. minutě po spolupráci s Chramostou se ocitl Řezníček sám před brankářem Novákem, ale nastřelil jej. Po necelé půlhodině zahodil Chramosta dvě šance, první po Řezníčkově přihrávce, druhou po Táborského centru. V poslední minutě poločasu zabránil Mendymu ve střelbě Dvořák faulem a trestný kop z dvaceti metrů poslal těsně vedle pravé tyče Šírl.
Ústečtí byli blízko úspěchu ve 27. minutě, kdy Holkovo zdařilé zakončení hlavou Táborský vyhlavičkoval od pravé tyče, kam Miller nedosáhl, a potom ještě tři minuty před přestávkou, kdy Dvořákovu přízemní bombu Miller vyrazil a Rolko musel míč uklidit do rohu před dorážejícími ústeckými útočníky.

V nástupu do druhého poločasu postrádali Boleslavští kombinační přesnost z prvního dějství. V56. minutě byl ústecký Vrtělka blízko úspěchu. Jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti famózně vyrazil Miller.

Teprve po nevýrazné čtvrthodince Boleslavští opět rozehráli akce vyvolávající potlesk. A konečně i završené úspěšnou střelbou. V 67.minutě po Procházkově přihrávce od levé postranní čáry se ve vápně prosadil Kulič tvrdou ranou, na kterou neměl ústecký gólman nárok - 1:0. V 74.minutě utekl Řezníček, tísněn bekem se uvolnil zasekávačkou, ale místo očekávaného zakončení, přihrál zcela volnému Mendymu, který střílel do prázdné branky - 2:0.

Více gólů nepadlo. Boleslav se rozloučila s diváky vítězstvím a potvrdila tak umístění na páté příčce konečného pořadí Gambrinus ligy ročníku 2010/11.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy (79. Ščuk), Procházka, Dimoutsos (59. Dudka), Táborský - Chramosta (46. Kulič), Řezníček

Sestava FK Ústí nad Labem: Novák - Hyčka, Valenta (85. Zacvhariáš), Polák (46. Džuban), Dvořák - Stožický, Lamešič, Vrtělka - Holek (60. Volek), Jindráček, Krbeček.

Góly: 67. Kulič, 74. Mendy

Rozhodčí: Damková - Ubias, Moláček

Diváků: 2214

Fanshop banner