Rekordní kanonáda v ČFL
Klub

Rekordní kanonáda v ČFL

Redakce

Boleslavští rozstříleli jihočeského protivníka osmi góly a dosáhli tak rekordního vítězství v ČFL. Potvrdili tak své druhé místo v třetiligové konkurenci a ambice postoupit do druhé ligy.

První poločas vyšel mladoboleslavským fotbalistům nadmíru dobře.
Už v 5. minutě získali vedení. Trestný kop Horáka od pravé lajny usměrnil zdárně hlavičkou Zbrožek - 1:0
.
V 17. minutě po přihrávce Tvarohy se do střelecké pozice prokličkoval Hadziresic a po zemi prostřelil jihočeského brankáře - 2:0
.
Boleslavští svého soupeře přehrávali ve všech parametrech. Byli důraznější v osobních soubojích a nápaditější v kombinaci. A co bylo nejdůležitější, dařilo se jim střelecky.

Ve 25. minutě Horák kopal roh, který budějovická obrana odvrátila, ale opakovaný Horákův centr do malého vápna našel Zbrožka, který podruhé v rozpětí dvaceti minut úspěšně hlavičkoval do soupeřovy sítě - 3:0.
Netrvalo ani pět minut, a Tvaroha obehrál stopera Slámu, přihrál přes šířku trestného území Zahustelovi, který však z plného běhu vysoko překopl branku, ačkoliv před ní byl zcela sám. Ve 32. minutě Hadziresic individuální akci zakončil přízemní ranou do pravé tyče.

Ve 35. minutě kombinační akci celého týmu završil Krasniqi lehkým obloučkem za soupeřovu obranu, kam si zaběhl Schubert a pod tělem gólmana skóroval - 4:0.
O chvíli později po Zahustelově úniku a přihrávce se ke střelbě dostal Krasniqi. Branku minul jen o pár centimetrů u levé tyče. V poslední minutě poločasu v obrovské boleslavské šanci trefil Tvaroha levou tyč a následně z malého vápna nedotlačili míč do sítě Hadziresic se Schubert.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští ve stejném tempu a s neumdlévající střeleckou chutí, jako před přestávkou. A nasázeli jihočeskému brankáři další čtyři góly.

V 51. minutě Brunclík provedl trestný kop dokonale. Přes hráčskou zeď zamířil tak, že se míč od pravé tyče odrazil za záda brankáře, jenž se marně natahoval - 5:0.
V 73. minutě po útoku zleva Dudka odcentroval před branku a Schubert bez přípravy prostřelil bezmocného brankáře Lišku - 6:0.

Jihočeši se před boleslavskou branku dostávali ojediněle a když už byli na dostřel, mířili nepřesně. Boleslavští si dovolovali různé parádičky, které byly občas na úkor plynulosti hry. Přesto ji měli po celou dobu pod kontrolou a neustále atakovali soupeřovu branku.

V 83. minutě z levé strany centroval Horák a z prostoru penalty se Krasniqi prosadil hlavou k levé tyči - 7:0.
V 90. minutě povedený zápas uzavřel individuálním průnikem s přesnou přizemní střelou k pravé tyči Dudka - 8:0.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Borovička, Zbrožek, Charuza, Horák - Zahustel (63. Synek), Brunclík, Krasniqi, Tvaroha (71. Ščuk) - Hadziresic (71. Dudka), Schubert.

Sestava SK Dynamo České Budějovice"B": Liška - Sajtl, Sláma, Holub, Koutný - Pösinger (50. Kabele), Šlehofe, Repa, Rein (67. Slavík) - Timm (56. Šergl), Kaňák.

Góly: 5. a 25. Zbrožek, 35. a 73. Schubert, 17. Hadziresic, 51. Brunclík, 83. Krasniqi, 90. Dudka

Rozhodčí: Schröter - Kříž, Krupa

Diváků: 115

Fanshop banner