V sobotu závěr ligy proti Ústí
Klub

V sobotu závěr ligy proti Ústí

Redakce

Utkání 30. kola Gambrinus ligy ročníku 2010/11 FK Mladá Boleslav - FK Ústí nad Labem se hraje v sobotu 28. května 2011 od 17,30 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi. Když Boleslavští vyhrají, můžou poskočit na čtvrtou příčku v konečném pořadí.

„Úspěch ve finále Ondrášovky nás povzbudil, abychom se ještě poprali o čtvrtou ligovou příčku, na kterou ztrácíme jen bod, a v domácím prostředí se s našimi fanoušky rozloučili dobrou hrou završenou vítězstvím," řekl Ladislav Minář, od středy 18. května hlavní trenér prvoligového mužstva a sportovní ředitel FK Mladá Boleslav.

Boleslav s Ústím se o mistrovské body v Gambrinus lize střetla jen jednou, a to hned na úvod tohoto ročníku, který s tímto soupeřem i zakončí. Protože ústecký klub neměl odpovídající domácí stadion, hrál ligová utkání v Teplicích. Tam v loňském červenci utkání Ústí - Boleslav 0:2 rozhodli zahraniční hráči v boleslavských službách. První gól dal Sylvestre, na druhém se podílel Bulut, když jeho ránu brankář Novák vyrazil do spoluhráče Poláka a od něho následně zapadl do ústecké branky. Po faulu Kaliny na Krbečka promarnil ústecký Valenta výhodu pokutového kopu, když vysoko přestřelil Millerovu branku.

V posledním mistrovském utkání jara 2011 budou v boleslavském týmu chybět zranění Tomáš Janíček, pro něhož sezóna skončila předčasně v neděli 15. května kvůli zranění chodidla, Ondřej Kúdela, který nedohrál kvůli otřesu mozku středeční finále Ondrášovka cupu, a pravděpodobně i Tomáš Fabián kvůli bolestivým zádům.

Kompletní program 30. kola Gambrinus ligy

Sobota 28.května od 17,30 hodin Mladá Boleslav - Ústí nad Labem

Sobota 28.května od 17,30 hodin Slavia Praha - Bohemians 1905

Sobota 28.května od 17,30 hodin Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň

Sobota 28.května od 17,30 hodin Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec

Sobota 28.května od 17,30 hodin Slovan Liberec - České Budějovice

Sobota 28.května od 17,30 hodin Teplice - Slovácko

Sobota 28.května od 17,30 hodin Sparta Praha - Hradec Králové

Sobota 28.května od 17,30 hodin Baník Ostrava - Příbram

Fanshop banner