Byly to nervy, přiznal Minář
Klub

Byly to nervy, přiznal Minář

Redakce

Boleslavský trenér Ladislav Minář si užil patřičných ovací v hráčské kabině, kde jeho jméno skandovali polonazí fotbalisté spolu s prezidentem Dufkem, ten zůstal oblečený, a poté přišel mezi novináře. K průběhu pohárového finále se vyjadřoval se spokojeným úsměvem.

„Utkání bylo hodně bojovné až agresivní. Hráči k tomu přistoupili hodně odpovědně. Brzo jsme museli střídat, což byl vážný zásah do týmu. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, když jsme v jeho průběhu prohrávali. Závěrečné penalty byly o štěstí. Mužstvu děkuji za předvedený výkon a zisk cenné trofeje. Myslím si, že finále poháru mělo úroveň a mohlo se lidem líbit."

Jak a kde budete oslavovat?

„Ve čtvrtek dopoledne máme normální trénink, protože v sobotu hrajeme poslední mistrák a v lize máme šanci na čtvrté či páté místo. Byl bych rád, kdybychom to zvládli."

Měl jste jako trenér větší nervy, než máte při zápasech z pozice sportovního ředitele?

„Na lavičce jsou vždycky větší nervy, než ve vipce."

Věnovali jste se v přípravě na pohárové finále penaltám?

„Dopoledne v den utkání jsme na tréninku penalty kopali a Miller ani jednu nechytil. Pomohlo nám, že jsme si prostudovali, jak Olomouc kopala penalty na Tipsport cupu. Což byl nápad našeho prezidenta a prakticky tuto záležitost realizoval trenér brankářů Toncar, který potom Millerovi ukazoval, na kterou stranu konkrétní olomoucký hráč kopne."

Necítil jste křivdu v prvním poločase při posuzování zákroků na boleslavské hráče v olomouckém pokutovém území?

„V první půli jsem viděl určitě jednu penaltu pro nás a možná i dvě. Ale jednu určitě."

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka byl samozřejmě o poznání smutnější. Jeho tým zůstal letos těsně před branou do fotbalové Evropy. „Jedním z našich sportovních cílů bylo kvalifikovat se do Evropské ligy. Nepovedlo se nám to z domácí ligy a tak jsme doufali, že se nám to povede v Ondrášovka cupu. Nepovedlo a proto spokojeni být nemůžeme."

Fanshop banner