Na finále Ondrášovka cupu se všichni těší
Klub

Na finále Ondrášovka cupu se všichni těší

Redakce

Oba zúčastněné týmy finále Ondrášovka cupu 2011, SK Sigma Olomouc i FK Mladá Boleslav, přicestovaly do dějiště vyvrcholení národního poháru s denním předstihem, to znamená v úterý 24. května.

Trenéři i kapitáni obou mužstev absolvovali v úterním podvečeru tiskovku a poté si všichni aktéři vyzkoušeli při oficiálním tréninku hrací plochu s perfektně připraveným trávníkem stadionu FC Vysočina Jihlava.

Trenér Ladislav Minář k finálovému utkání Ondrášovka cupu 2011 nominoval dva brankáře a šestnáct hráčů: Miroslav Miller, Jan Šeda, Adrian Rolko, Petr Johana, Václav Kalina, Václav Procházka, Petr Mach, Petr Šírl, Ondřej Kúdela, Lukáš Opiela, Jan Kysela, Alex Mendy, Ivo Táborský, Elini Dimoutsos, Marek Kulič, Jan Chramosta, Jakub Řezníček, Kerem Bulut.

V úvodu tiskové konference zástupce hlavního sponzora českého poháru Milan Musil z Ondrášovka a.s. si pochvaloval, že se ve finále střetne český s moravským týmem. Producentovi minerálky to nepochybně vyhovuje v jeho marketingových záměrech.

Trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář zopakoval, že pro Mladou Boleslav je finálový boj o pohárovou trofej výzva k napravení sezóny, ve které se mužstvu nepodařilo probojovat do Evropské ligy předním umístěním v Gambrinus lize. „Jsme rádi, že to můžeme zkusit vítězstvím ve finále poháru. Připravovali jsme se podobně, jako před každým ligovým utkáním, i když vnímáme větší mediální zájem včetně předzápasové tiskovky. S výjimkou Fabiána, který má problémy se zády, je mužstvo zdravotně v pořádku."

Jaké jsou vaše osobní pocity?

„Cítím velkou zodpovědnost vůči boleslavské veřejnosti i boleslavskému klubu. Je to má první přímá účast ve finále poháru a tudíž to beru jako velkou výzvu."

Jaký průběh utkání očekáváte?

„Boleslav i Olomouc jsou ofenzivně laděná mužstva, ale finále poháru je hodně specifické. Útočný fotbal to asi bude, ale ani jedno mužstvo nebude zapomínat na defenzívu."

Kapitán mladoboleslavského mužstva Marek Kulič zdůraznil, že po trenérské výměně se zvedla nálada v hráčské kabině. „Když jsme na Slovácku otočili ligový zápas do vítězného konce po pěti předchozích prohraných zápasech, ukázala se síla našeho mužstva. S novými trenéry se atmosféra v mužstvu evidentně zklidnila."

Jak osobně vnímáte účast v pohárovém finále?

„Ve spartě jsem si finále českého poháru prožil dvakrát a těším se na ně. Zrovna tak se těší všichni spoluhráči, jdeme do zápasu s čistou hlavou a hodně natěšení."

Bylo by pro vás vyhrané finále s Boleslaví víc než v dresu Sparty?

„Určitě ano. Se spartou je samozřejmost vyhrávat trofeje, s Boleslaví bych si vyhraného poháru vážil určitě více."

Musíte mladší spoluhráče uklidňovat?

„Není potřeba. Kluci se na finále poháru těší a já jim říkám, ať si ho užijí, protože se takový zápas nehraje každý den."

Vnímáte, že máte z posledních vzájemných ligových utkání s Olomoucí lepší bilanci?

„Víme o tom, ale pro finále to nic neznamená. Pro nás je důležitou motací, že se Boleslavi v minulých sezónách nedařilo postoupit do Evropy a nyní ji máme na dosah."

Olomoucký kouč Zdeněk Psotka připomněl, že jeho tým přistupoval k oběma soutěžím, lize i poháru, odpovědně, aby cestu do Evropy měl co nejširší. „Všichni hráči jsou zdraví a připravení do finále nastoupit."

V čem vidí největší sílu boleslavského protivníka?

„Boleslav je pohromadě tři čtyři roky, její předností především je, že mají pět až šest nadstandardních hráčů v měřítku naší ligy, kteří dovedou rozhodnou utkání."

Považujete olomouckou účast v pohárovém finále za historický úspěch klubu?

„Bereme účast ve finále jako odměnu pro všechny v Olomouci a pro celý klub. Už to, že jsme ve finále, je úspěch."

Jaký očekáváte fotbal?

„Chceme hrát ofenzivní fotbal a protože jsme na jaře nedávali góly, tak věříme, že budeme ve finále produktivnější, než dosud."

Sedmatřicetiletý kapitán olomouckého mužstva Radim Kučera netajil, že pro něho by výhra v českém poháru byla největším fotbalovým úspěchem a pravděpodobně i posledním v kariéře. O atmosféře v mužstvu prozradil, že mu nějak mimořádná nepřipadá. „Ale v den zápasu se jistě projeví, jak je důležitý. Všichni víme, o co se hraje a pro většinu olomouckých fotbalistů je to nová situace a pro mě jedna z posledních šancí získat ve fotbale trofej."

Jaký fotbal očekáváte od finálového duelu?

„Ve finále každé mužstvo jde na hranici svých možností a v tomto případě favoritem není ani jeden ze soupeřů. Boleslav má možná zkušenější mužstvo než my, které je mladší a tak by mělo být vidět, že má větší hlad po úspěchu. Předchozí neúspěchy v zápasech s Boleslaví neberu, ve fotbale je každý porazitelný."

Fanshop banner