Šance Boleslavi a Olomouce jsou srovnatelné
Klub

Šance Boleslavi a Olomouce jsou srovnatelné

Redakce

Ve finále Ondrášovka cup SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav, které se hraje ve středu 25. května 2011 od 20,15 hodin v Jihlavě, proti sobě nastoupí týmy srovnatelné silou, schopnostmi, hráčskou kvalitou i ambicemi.

V poháru se utkají poprvé a ve čtrnácti vzájemných střetech o ligové body se z výhry radovala Boleslav šestkrát, Olomouc čtyřikrát a remízou skončila čtyři utkání při celkovém skóre 20:18. V posledních sedmi vzájemných zápasech Boleslav s Olomoucí neprohrála a v aktuálním ročníku Gambrinus ligy v obou mistrovských utkáních udržela čisté konto (na podzim 2010 v Olomouci 0:0, na jaře 2011 doma 2:0).

Realizační tým, který povede mužstvo FK Mladá Boleslav do finále Ondráčovka cupu, má současnou podobu od středy 18. května, kdy na své funkce rezignovali hlavní trenér Karel Stanner a jeho nejbližší spolupracovníci Josef Hloušek (asistent trenéra) a Ladislav Maier (trenér brankářů a vedoucím mužstva).
„Jdeme do finále Ondrášovka cupu splnit cíl tohoto soutěžního ročníku, to znamená kvalifikovat se do předkola Evropské ligy. Šance i schopnosti Olomouce a Boleslavi považuji za zcela rovnocenné, což je jistě ta nejlepší pozvánka nejen pro fanoušky obou klubů, ale i pro nezaujaté příznivce fotbalu,"
prohlásil Ladislav Minář, hlavní trenér mužstva a sportovní ředitel FK Mladá Boleslav.

V mladoboleslavské nominaci pro pohárové finále budou chybět stoper Tomáš Janíček, pro kterého kvůli zranění chodidla v utkání 29. ligového kola Boleslav - Jablonec předčasně skončila sezóna, a obránce Tomáš Fabián, jenž kvůli bolestem zad vypadl z přípravy i účasti na poslední dva ligové zápasy (Boleslav - Jablonec i Slovácko - Boleslav).

Pro FK Mladá Boleslav je letošní finálová účast v závěru národního poháru historickou událostí. Boleslavští fotbalisté se ve více než stoleté historii klubu probojovali šestkrát do čtvrtfinále a dvakrát do finále. Poprvé v ročníku 1977/78, podruhé v aktuálním 2010/11, tedy po dlouhých třiatřiceti letech.
V pohárovém ročníku 1977/78 postupně vyřadili Semily 4:0, Pardubice 4:0, Kladno 2:0, Teplice 1:0, Slavii Praha 1:0 a Děčín 5:1. V dvouzápasovém finále podlehli Baníku Ostrava (doma 1:0, venku 0:2).

Fanshop banner