Zvratu napomohlo zranění Košůta, shodli se trenéři
Klub

Zvratu napomohlo zranění Košůta, shodli se trenéři

Redakce

Boleslavského trenéra Ladislava Mináře v zákulisí slováckého klubu vítali téměř jako znovunalezeného syna. V Uherském Hradišti totiž v minulosti působil jako hráč i jako činovník. Navzdory tomu si radost z boleslavské výhry naplno užíval.

„S výsledkem jsem spokojený," zahájil Ladislav Minář hodnocení utkání Slovácko - Boleslav 1:2 před novináři. „Přijeli jsme s cílem přerušit sérii porážek a odrazit se psychicky k pohárovému finále," dodal a pokračoval:
„ Špatně jsme vstoupili do utkání a výkon v prvním poločase byl darebný. Kdyby Slovácko proměnilo více než jednu šanci, těžko bychom utkání zvládli. Slovácko bylo v prvním poločase lepší, ale druhou půlku jsme byli lepší my, dali jsme dva góly a měli i další šance. Pro diváky bylo jistě utkání zajímavé, vždyť na obou stranách viděli šance. Jsem rád, že jsme utkání vyhráli a výkon v druhé půlce snesl přísnější měřítko. Snad nám výhra i zlepšený výkon pro finále poháru pomůžou."

Na výzvu, aby komentoval změny v boleslavské sestavě. řekl: „Před týdnem byl Řezníček jednoznačně lepší než Kulič a Chramosta vypadl ze sestavy kvůli trestu. Chtěl jsem, aby se všichni tři útočníci protočili před pohárovým finále a tak střídání Kuliče po hodině hry bylo plánované. Stejně tak jsem chtěl, aby se protočili stopeři. Bohužel Dimitrovskému se utkání nevydařilo. A Kúdela ve středu zálohy dostal šanci před výkonnostně srovnatelným Procházkou kvůli znalosti slováckého prostředí. V utkání proti Slovácku jsem hledal, od čeho se mám odrazit při určování sestavy do středečního finále Ondrášovka cupu."

Co rozhodlo o výhře Boleslavi nad Slováckem?

„Klíčové pro otočení zápasu bylo zranění slováckého stopera Košůta, který do svého odstoupení hrál velmi dobře," prohlásil Ladislav Minář a podobného názoru byl i jeho kolega ve službách Slovácka Miroslav Soukup, který k utkání řekl: „Vypracujeme si šance, které nedáme a když dostaneme hloupý gól, prohrajeme celé utkání. Spokojený bych byl, kdyby hráči v prvním poločase proměnili všechny šance. Chyběla nám kvalita v zakončení. Boleslav do druhé půle vstoupila aktivněji a pomohla ji výměna Johany za Dimitrovského i příchod Řezníčka. Ve druhém poločase jsme se nedostali do tolika šancí, jako v prvním a navíc musel odstoupit zraněný Košůt. To byly klíčové momenty utkání. Prohra mě hodně mrzí."

Fanshop banner