Po pěti prohrách konečně vítězná radost
Klub

Po pěti prohrách konečně vítězná radost

Redakce

Pět ligových zápasů v řadě Boleslavští prohráli, ale v předposledním kole na hřišti v Uherském Hradišti naplno zabodovali, užili si vítězné křepčení v kabině a vyšvihli se na pátou ligovou příčku.

Po prohraném poločase skóre otočil Řezníček. Dal dva góly a jeho spoluhráči promarnili další šance. Chramosta trefil tyč a břevno, Táborský nastřelil tyč a Mendy hlavičkoval také do tyče bezprostředně před druhým Řezníčkovým gólem.

Boleslavské proti Slovácku vedl nový realizační tým. Hlavní trenér Minář, asistent Pechanec a vedoucí mužstva Doležal nahradili Stannera, Hlouška a Maiera, kteří tři dny před předposledním ligovým zápasem na své funkce rezignovali pod tlakem pěti prohraných mistrovských utkání. Do základní sestavy se vrátil Chramosta, který předchozí utkání nehrál z disciplinárního důvodu, Dimitrovski, Šírl a Táborský, kteří pauzírovali kvůli zraněním.

Boleslavští vstoupili do utkání nesoustředění. V defenzívě páchali jednu hrubou chybu za druhou a jen zásluhou nemohoucnosti soupeře inkasovali pouze jeden gól. V 7. minutě Fujerik v brejku obešel i brankáře Millera a křížnou ranou netrefil prázdnou branku, když navíc Ondřejka u pravé tyče přiběhl k dorážce pozdě. Boleslavští varování blahosklonně přešli a v další minutě po opakovaných zmatcích v obraně dostali gól z kopačky Ondřejky, který v brankovišti nikým nepřikrytý ze dvou metrů snadno dotlačil míč do boleslavské sítě - 1:0.

Za dvě minuty bylo před boleslavskou brankou opět zle. Miller sice první slovácký roh vyboxoval mimo vápno, tam však číhal Valenta a po jeho zblokované střele se sám v jasné gólové pozici ocitl Fujerik. Jeho střelu k levé tyči Miller lapil. Ve 20. minutě se na soupeřově polovině hřiště nedohodli Šírl s Táborským. Následoval slovácký útok, v jehož finále Ondřejka přešel přes Dimitrovského i Rolka a přízemní ranou nastřelil levou tyč boleslavské branky.

Boleslavští postrádali přesnost a důraz v koncovce. Střelami se neprosadili Kúdela a Opiela, míč pod kontrolu nedostal ve vápně soupeře Kulič a povedený centr Šírla nevyužil Táborský ani Chramosta. Ve 30. minutě po Mendyho hlavičce nastřelil Chramosta z plného běhu levou tyč slovácké branky. Za necelé dvě minuty na druhé straně chyboval Dimitrovski a Fujerik v sóle proti Millerovi netrefil branku. To už čerstvý trenér Minář nevydržel a Dimitrovského nahradil Johanou.

Druhý poločas začal velmi rozháraně. Ze série faulů se vymykala akce Slovácka v 53. minutě. Valentův centr v pádu hlavičkoval Ondřejka, ale Miller míč chytil. Navíc rozhodčí viděli Ondřejku v ofsajdu, což asistent odmával a hlavní odpískal.

V 61. minutě využila Boleslav výhodu autového vhazování. Míč se dostal do slováckého brankoviště, kde Mendy hlavičkoval do tyče, od ní se míč odrazil k Řezníčkovi, který ho doklepl do branky - 1:1.
V 63. minutě Opiela poslal kolmou uličkou do šance Chramostu, ale jeho střelu od pravé tyče vytáhl Filipko na roh.
V 66. minutě si centr Táborského uvnitř vápna zpracoval Řezníček, nejprve střelu jen naznačil, aby položil brankáře, a potom přesně zamířil - 1:2.
Dokonal tak povedený obrat ve vývoji utkání.
V 77. minutě Kyselův přetažený centr hlavičkoval Táborský do tyče a před dorážejícím Řezníčkem obránce ukopl míč do rohu. Boleslav přitlačila Slovácko k jeho brance. Kopala dva rohy, ale gól nikdo nedal. Nejblíže mu byl v 79. minutě Johana, který opakovaně střílel, a také Mendy, jehož pokus obránce zablokoval. V 87. minutě Dudka od lajny přihrál Kúdelovi, ten nabil Chramostovi a jeho rána bez přípravy se odrazila od břevna slovácké branky. Dvě minuty před koncem Řezníček přehrál Mezlíka, ale útok pokazil nepřesnou přihrávkou na Chramostu. V závěru už Slovácku scházely síly fyzické i morální a Boleslav si výhru pohlídala.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski (34. Johana), Šírl - Mendy, Kúdela, Opiela, Táborský (80. Dudka) - Kulič (55. Řezníček), Chramosta.

Sestava 1.FC Slovácko: Filipko - Reinberk, Mezlík, Košút (62. Starý), Kubáň - Hlůpik (69. Daníček), Perůtka, J.Valenta, Fujerik - Ondřejka (76. Švancara), Nestorovski.

Góly: 8. Ondřejka - 61. a 66. Řezníček

ŽK: Košůt, Fujerik, Valenta - Táborský, Kysela

Rozhodčí: Nenadál - Wilczek, Peřina

Diváků: 4496

Fanshop banner