Porazili Ostravu třemi góly
Klub

Porazili Ostravu třemi góly

Redakce

Dorostenci Boleslavi vyhráli první poločas po vyrovnaném a dramatickém průběhu. Když se jim mimořádně vydařil vstupu do druhého poločasu, dovedli utkání v poklidu do zaslouženého vítězství.

První poločas začali Ostravští dvěma nepřesnými střelami, Boleslavští získali v úvodní pětiminutovce dva rohy. Ve 12. minutě ostravský trestný kop poslal Boháč mimo. Za dvě minuty na druhé straně po Bulutově akci střílel slabě Diatta. V 17. minutě ostravský brejk po levém křídle zakončil Jurča bombou, kterou pozorný boleslavský brankář Finke vyrazil na roh.

Útoky se střídaly z jedné strany na druhou bez gólového završení celý poločas s jedinou boleslavskou výjimkou ve 23. minutě. Kombinační akce vyvrcholila Rozsívalovým pasem doprava na Buluta a ten po zemi přihrál před ostravskou branku, kde se ve skrumáži prosadil Diatta - 1:0.

Ostravští nesložili zbraně a vypracovali si několik příležitostí. Brankář Finke však všechny zvládl. Ve 25. minutě odvážným pádem pod nohy zabránil ve střelbě Viktorymu. Ve 28. minutě vyrazil z brankové lajny jasný gól z kopačky Boháče. Při další ostravské akci vyboxoval centr z prvého křídla v tvrdém vzdušném souboji.
Ve 31. minutě po Bulutově centru z pravé strany se neprosadil Boček přes beka a tři minuty před přestávkou založil Sedláček akci, ve které Bulut posunul do střelecké šance Diattu, ale ten zakončil měkce a přímo do brankáře Matějky.

Druhý poločas začal velmi dobře pro Boleslav. Ve 48. minutě gólman Ostravy Matějka podrazil Bočka a sudí Bílek bez otálení nařídil pokutový kop. Ten panenkovským dloubákem do středu branky proměnil Bulut - 2:0. V následující minutě utekl po pravé straně Bulut a z jeho přízemní přihrávky přes šířku pokutového území skóroval nekompromisní ranou z plného běhu Boček - 3:0.

Další boleslavskou akci Diatta nedotáhl do úspěšné koncovky. Ostravský trestný kop vyboxoval Finke a následnou dorážku skryl do náruče. Úporné obléhání boleslavské branky zakončil hodně nepřesně Tobiáš. Později střelu Boháče nepustil k boleslavské brance Hošťálek.
Boleslavští se více soustředili na defenzívu, aby v ní nechybovali, a útočit se pokoušeli především po odkopech brankáře či obránců. V 85. minutě Hošťálek poslal do brejku Buluta, který nejvýhodnější pozici prováhal, načež z úhlu nastřelil brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav: Finke - Hošťálek, Šimek, M.Šťastný, Tvrdý - Honc (12.Mižič), Sedláček, Boček, Rozsíval - Bulut (86. D.Šťastný), Diatta (70. Klobása).

Sestava FC Baník Ostrava: Matějka - Vengřínek, Skoupý, Hejnílk, Kostelecký (62. Fehervári) - Tobiáš, Foltýn, Jurča (73. Laryš), Viktory (46. Urban) - Boháč, Staško.

Góly: 23. Diatta, 48. Bulut z pokutového kopu, 49. Boček

ŽK: Sedláček. M.Šťastný, Bulut, Rozsíval, Śimek - Staško

Rozhodčí: Bílek - Duchoň, Kočárek

Diváků: 125

Fanshop banner