Podruhé na jaře prohráli
Klub

Podruhé na jaře prohráli

Redakce

Pro druhou jarní prohru v ČFL si boleslavští mladíci dojeli ve středu 18. května do západočeského Chomutova, kde prohráli první půlhodinu a ve zbylém průběhu utkání už nezlomili. Svoboda pouze nastřelil břevno.

První poločas byl rozhodující pro vývoj celého utkání. Už ve 3. minutě měli Chomutovščtí šanci, ale po centru zprava jejich útočník vystřelil levačkou nepřesně. V 6. minutě se povedla dobrá kombinace boleslavskému družstvu, přetažený centr Charuzy však nikoho ze spoluhráčů před soupeřovou brankou nenašel. Ve 20. minutě další nepřesná chomutovská střela mířila tentokrát nad břevno.

Ve 21. minutě po chomutovské ofsajdové pozici zřejmé všem kromě rozhodčím se míč z pravé strany dostal ke vzdálenější tyči, kde ho Pavlíček snadno doklepl do odkryté branky Kanavala - 1:0.
Zanedlouho Chomutov své vedení zvýraznil. Ve 28. minutě po nedůslednosti boleslavských hráčů ve středu hřiště soupeř útok završil zpětnou přihrávkou na Pavlíčka, který křížnou střelou zvýšil na 2:0.

Do přestávky stihli Chomutovští ještě dvakrát zahrozit Kanavalovi. Ve 32. minutě po dlouhém autovém vhazování jejich střelec z příhodné pozice přestřelil a ve 42. minutě po dalším ofsajdovém postavení chomutovský hráč pálil naštěstí vedle. Mezi tyto dvě akce se vešel boleslavský náznak šance ve 37. minutě, ale Dudkův centr obránce v poslední chvíli srazil.

Druhý poločas začali Boleslavští aktivně. Tlačili se k brance Chomutova, ale jejího strážce nepřekonali. Ve 46. minutě po akci Volfa nepustil soupeř Zahustelův centr před branku. Za dvě minuty se marně pokoušel z pravé strany o centr Charuza. V 55. minutě zazdil jasnou gólovou šanci první ligou protřelý Táborský, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti po Horákově centru chomutovský brankář Zaťko vyrazil. Podobně se vyznamenal i v 59. minutě při likvidaci gólové hlavičky Zahustela. V 62. minutě po rohu Dudky mířil hlavou Charuza vedle.
V 64. minutě po dalším neodmávaném ofsajdu se snadno dostali Chomutovští do šance, ale obránci Boleslavi ji odvrátili. V 75. minutě propásli Boleslavští další možnost ke skórování, hra se potom rychle přesunula na druhou stranu, ale ani Chomutovští z protiútoku neuspěli.
V 77. minutě se v dobré pozici objevil Táborský, ovšem v rozhodující chvíli si špatně zpracoval míč a tak s nepříznivým skóre zase nepohnul. V 81. minutě dobrá střela Svobody skončila na břevně chomutovské branky. V poslední minutě završil marnost týmovou i vlastní zkušený Táborský, jenž opětovně sám před brankářem Zaťkem jej ani tentokrát nepřekonal.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Charuza (78. Synek), Zbrožek, Mach (46. Hadziresic), Horák - Zahustel, Brunclík, Svoboda, Dudka - Schubert (46. Volf), Táborský.

Sestava FC Chomutov: Zaťko - Turtenwald, Valt, Hyneš, Sigmund - Strouhal, Horna, Dolejška, Pavlíček - Franc, Peterka.

Góly: 21. a 28. Pavlíček

ŽK : Zahustel

Rozhodčí : Ondřej Šedivka

Diváků: 160

Fanshop banner