Švancara versus Kulič
Klub

Švancara versus Kulič

Redakce

V utkání 29. kola Gambrinus ligy 1.FC Slovácko - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 21. května 2011 od 17,30 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti, se proti sobě postaví velezkušení kanonýři Švancara a Kulič.

Slovácký Petr Švancara mezi svými spoluhráči střelecky výrazně dominuje. To Marek Kulič má v boleslavském týmu rovnocenného parťáka v mladém Janu Chramostovi.
Třiatřicetiletý Petr Švancara
nastoupil již v 268 ligových utkání a nastřílel v nich 50 gólů. Z toho na aktuální soutěžní ročník 2010/11 připadá 23 startů a 7 gólů. Jeden z nich dal brankáři Šedovi při podzimním střetnutí Boleslav - Slovácko 2:3.
Šestatřicetiletý Marek Kulič
odehrál již 339 ligových utkání a nastřílel 80 gólů. Z této bilance na soutěžní ročník 2010/11 připadá 26 startů a 7 gólů. Jeden z nich dal na podzim do slovácké branky, ale bohužel k výhře nestačil.

Střelci ligových gólů FK Mladá Boleslav: 7 - Marek Kulič, Jan Chramosta, 5 - Alexandre Noël Mendy, Jakub Řezníček, 3 - Ivo Táborský, Adrian Rolko, Václav Procházka, 2 - Lukáš Opiela, Tomáš Fabián, 1 - Ludovic Sylvestre, Vladimir Dimitrovski, Jan Kysela, Goce Toleski a Kerem Bulut, jenž se navíc podílel na gólu ústeckého Jana Poláka do vlastní sítě.

Střelci ligových gólů 1.FC Slovácko: 7 - Petr Švacara, 3 - Jiří Valneta, 2 - Radek Szmek, Ladislav Volešák, Tomáš Košút, Václav Ondřejka, 1 - Radek Mezlík, Ilija Nestorovski, Martin Kuncl, Petr Reinberk, Lukáš Fujerik, Michal Kordula. Gólem do vlastní sítě Slovácku na podzim pomohl Vlastimil Karal z Hradce Králové.

Jestliže se střeleckou potencí jsou na tom Boleslav a Slovácko značně rozdílně, tak defenzívu mají podobně děravou.

Boleslavští fotbalisté nastříleli soupeřům 45 gólů, což je čtvrtá nejúdernější palebná síla v lize. Stejně je na tom Olomous (45), lépe jen Sparta (48), Jablonec (59) a Plzeň (66). Hráči Slovácka dali poue 25 gólů a to je naopak čtvrtá nejhorší ligová bilance. Hůře střílejí jen fotbalisté Hradce Králové (24), Ústí nad Labem (21) a Příbrami (19).

V obdržených gólech patří Boleslav se Slováckem k horším účastníkům Gambrinus ligy. Boleslav dostala 39 a Slovácko 40 gólů v osmadvaceti odehraných zápasech. Defenzivní práci mizerněji vykonávají jenom v pěti mužstvech: Baník Ostrava (41), Teplice (44), České Budějovice (45), Zbrojovka Brno (50), Ústí nad Labem (62).

Fanshop banner