Chramosta v nominaci na evropský šampionát
Klub

Chramosta v nominaci na evropský šampionát

Redakce

Útočník FK Mladá Boleslav Jan Chramosta je mezi vyvolenými pro červnové mistrovství Evropy reprezentačních týmů jednadvacetiletých fotbalistů, které se hraje v Dánsku. Mladoboleslavský záložník Tomáš Fabián je mezi náhradníky.

Hlavní trenér české reprezentační jednadvacítky Jakub Dovalil nominoval pětadvacet hráčů pro týdenní soustředění, které začne v Jablonci ve čtvrtek 2. června. Přímo do dějiště šampionátu odletí třiadvacetičlenný kádr.

Nominace Česko U21: brankáři Jan Hanuš (Slavia Praha), Marek Štěch (West Ham United), Tomáš Vaclík (Viktoria Žižkov), obránci Ondřej Čelůstka (Slavia Praha), Pavel Čmovš (Veendam), Jan Hošek (Teplice), Jan Lesjaks (Anderlecht), Ondřej Mazuch (Anderlecht), Radim Řezník (Baník Ostrava), Marek Suchý (Spartak Moskva), Lukáš Vácha (Slovan Liberec), záložníci Milan Černý (Slavia Praha), Bořek Dočkal (Slovan Liberec), Marcel Gecov (Slovan Liberec), Adam Hloušek (Kaiserslautern), Tomáš Hořava (Sigma Olomouc), Jan Kovařík (Baumit Jablonec), Lukáš Mareček (Anderlecht), Jan Morávek (Kaiserslautern), Zdeněk Šmejkal (Baník Ostrava), útočníci Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Václav Kadlec (Sparta Praha), Libor Kozák (Lazio Řím), Tomáš Pekhart (Sparta Praha), Jan Vošahlík (Baumit Jablonec).
Mezi patnácti náhradníky je také mladoboleslavský Tomáš Fabián
, který momentálně marodí z bolavými zády.

Evropský šampionát se koná v Dánsku (hřiště ve městech Aalborg, Aarhus, Viborg, Herning) od 11. do 25. června. Češi budou hrát ve Viborgu utkání základní skupiny v tomto programu:

Neděle 12.června Česko - Ukrajina

Středa 15.června Česko - Španělsko

Neděle 19.června Česko - Anglie

Dva nejlepší celky ze skupiny postoupí do dalších bojů o konečné umístění, případně o medaile. Nejlepší tři národní týmy z ME se kvalifikují na fotbalový turnaj letních olympijských her v Londýně 2012. „Naším cílem je postup na olympiádu, takže chceme být do třetího místa. Máme sice těžkou skupinu, ale myslím si , že se nám to podaří," prohlásil Jakub Dovalil.

Fanshop banner