Jedny Hanáky vyřadili, další čekají ve finále
Klub

Jedny Hanáky vyřadili, další čekají ve finále

Redakce

V semifinále českého poháru Boleslav vyřadila Kroměříž. To je holý údaj dnes už patřící do historie českého fotbalu i obou klubů.

V Kroměříži si boleslavský fanda, pokud chtěl, nelenil a na moravskou Hanou se vypravil a neměl alkoholem utopený mozek, snadno všimnul, jakou cestu fotbalová Boleslav urazila v první dekádě jednadvacátého století.
V Boleslavi se zlepšilo prostředí a zázemí pro hráče, diváky, hosty i novináře. A to platí při všech známých nedostatcích včetně nedostavěné severní tribuny a v chladných dnech vítr profukující západní a východní tribunou.
Fotbalový klub Mladá Boleslav je na tom lépe, než většina fotbalových klubů v České republice. Patří pravděpodobně mezi deset a dozajista mezi dvacet nejlépe zabezpečených tuzemských klubů. Navzdory tomu, že lidí, kteří jsou si toho vědomi a kteří jsou na to patřičně hrdí, je nestoudně málo v pětačtyřicetitisícovém městě a ve stotisícovém regionu.
Za sedm let v Gambrinus lize hanebně ochabla přízeň fanoušků. Namlsali se. Jenom účast v Gambrinus lize je jim už dnes málo. Snad jenom v případě, že by ji fotbalisté vyhráli, probudili by uvadlý zájem. Každá výhra zvyšuje popularitu mančaftu, každá trofej násobí pověst a hodnotu klubu.
Kroměřížský stadion a nadšení místních lidí připomínalo Mladou Boleslav před necelými patnácti lety. Na podzim 1997 tehdy třetiligová Mladá Boleslav vyřadila z poháru prvoligovou Spartu Praha jediným gólem, který dal Pokorný. Protože bylo v mladoboleslavském hledišti téměř čtyři tisíce diváků, jistě dnes je spousta pamětníků té události.
Potvrdí, že se fotbalové časy změnily výrazně. Boleslav je nyní na sportovní úrovni Sparty. A kam přijede, tam se na ni těší a hlavně chystají. Jako Boleslav kdysi na Spartu, byla letos Kroměříž nachystaná na Boleslav.
Slouží boleslavským fotbalistům ke cti, že přes Kroměříž prošli do finále. Nečekanou remízu v prvním domácím utkání smazali venkovní výhrou. A ve finále se postaví Sigmě Olomouc, silnějšímu a zkušenějšímu klubu z moravské Hané. Olomoučtí se můžou spolehnout na přízeň svých fandů. Bylo by dobře, kdyby na tom byli Boleslavští srovnatelně. Alespoň pro to letošní finále Ondrášovka cupu. Věřte, bude to stát za to při jakékoliv ceně.

Váš Fanda Bolek

Psáno pro zpravodaj k utkání 28. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec, které se hrálo v neděli 15. května 2010.

Fanshop banner