Trenér Stanner označil prohru s Jabloncem za zbytečnou
Klub

Trenér Stanner označil prohru s Jabloncem za zbytečnou

Redakce

Trenéři se shodli, že utkání Boleslavi s Jabloncem postrádalo patřičný náboj, když se Boleslav upíná k finále českého poháru a Jablonec už má jisté třetí místo v ligové tabulce.


Karel Stanner si povzdechl nad špatným vstupem svých hráčů do utkání. „Z první střely na naši branku jsme dostali gól, a ten druhý byl také krásný, ale bohužel vlastní. Od toho okamžiku utkání dostalo směr, kterým jsme jít nechtěli. Přeskupili jsem řady ještě v průběhu poločasu tak, že jsme stáhli defenzívu na tři obránce, příležitosti na alespoň remízový výsledek jsme měli, bohužel jsme po přestávce už gól nedali. Bylo to pro nás nešťastné utkání," řekl trenér Boleslavi Karel Stanner.

„Utkání postrádalo potřebný náboj. Boleslav se připravuje na pohár a my máme třetí pozici v lize jistou," uvedl jablonecký kouč František Komňacký. „Souhlasím s jabloneckým kolegou, že hra neměla tempo a zaujetí," přitakal boleslavský Karel Stanner.

Boleslavského trenéra těšilo, že v utkání dostali příležitost mladí hráči, Liridon Kraniqi poprvé, Daniel Dudka a Jasmin Ščuk podruhé v mistrovském utkání Gambrinus ligy. Prohru s Jabloncem označil za zbytečnou. „Nebyli jsme o moc horším mužstvem než soupeř. Ale když budeme dostávat góly, jaké jsme dostali tentokrát, těžko budeme vyhrávat."

Neobává se, že série prohraných ligových zápasů připraví mužstvo o pohodu před pohárovým finále proti Olomouci?

„Pohodu si hráči vytváří sami svým přístup. Říkat, že jsme v pohodě nebo nepohodě, je zlehčující. Pro úspěch ve finále poháru se musí všichni hráči zlepšit v přístupu," prohlásil Karel Stanner a připomněl, že v závěrečném duelu Ondrášovka cupu do hry naskočí hráči, kteří proti Jablonci nemohli hrát.

Jablonecký trenér František Komňacký na úvod svého hodnocení vysekl hodně diplomatickou poklonu soupeři. „Beru Boleslav jako klub s povinností prát se o špičku tabulky a každá výhra  nad takovým soupeřem jistě potěší. Jaro odstartovaly Boleslav s Jabloncem ze stejných pozic a podle toho, o kolik jsme nahráli více bodů, je zřejmé, že jsme zvládli jarní sezóny lépe. Vedli jsme zaslouženě po jednom pěkném a po jednom šťastném gólu. Potom už jsem spokojený nebyl. Hráči chybovali a ztráceli míč, soupeř nás mohl několikrát potrestat, naštěstí se mu to povedlo jenom jednou. Boleslav se snažila zvrátit utkání, ale naše obrana, na kterou jsme si stěžovali, tentokrát ustála soupeřovy šance, i když nestála vždy na pevných nohách. Se třemi body spokojeni jsme," prohlásil František Komňacký, jenž se netajil názorem, že jej v Jablonci čeká hodně práce, aby toto mužstvo v Evropské lize neudělalo ostudu.


Fanshop banner