Prohráli vlastním gólem
Klub

Prohráli vlastním gólem

Redakce

Boleslav ve vyrovnaném střetnutí brzo dvakrát inkasovala a ztrátu už nedohnala. Prohrála již páté ligové utkání v řadě a třetí na domácím hřišti. Jablonec neporazila už v osmi zápasech od roku 2007.

Se značně prořídlými řadami nastoupili Boleslavští proti Jabloneckým. Kvůli osmým žlutým kartám si druhou polovinu dvouzápasového trestu odpykávali Lukáš Opiela a Václav Procházka, zastavenou činnost od disciplinární komise měl i Jan Chramosta, kvůli zdravotním potížím byli mimo hru Ivo Táborský, Tomáš Fabián a Vladimir Dimitrovski, který však v předchozím dnu nastoupil za třetiligovou juniorku. Václav Kalina a Radek Šírl po zraněních usedli na lavičku mezi náhradníky.

Boleslavští začali sice o poznání aktivněji, ale góly začali dříve střílet Jablonečtí. Prvním varováním byla situace v 6. minutě, kdy Vošahlíkův centr zkoušel na malém vápně nůžkami přes hlavu zakončit Lafata, ale netrefil míč. Za dvě minuty se už za Millerem síť vlnila. Boleslavský gólman sice bravurním zákrokem vyrazil z pravého horního růžku Eliášovu bombu, ale u míče byl dříve než boleslavští beci jablonecký Piták a z pár metrů snadno skóroval - 0:1.

Z boleslavské snahy po vyrovnání zaujala jenom střela Řezníčka v 16. minutě, kterou brankář Valeš neudržel v rukavicích, ale byl z toho jenom roh. Ve 24. minutě Pitákův centr na malém vápně hlavičkoval tak nešťastně boleslavský obránce Mach, že se míč od pravé tyče odrazil za záda nešťastného Millera - 0:2.
V tu chvíli to vypadalo z Boleslaví hodně zle a jak se později ukázalo, právě nešťastná Machova hlavička byla pro Jablonec vítězným gólem.

Ve 32. minutě rychlým autovým vhazováním Kysela poslal za obrannou linii Kuliče, který podle koncové čáry pronikl do jabloneckého pokutového území a perfektně přihrál Řezníčkovi. Ten si v klidu balon zastavil a zamířil přesně k pravé tyči - 1:2. Vstřelený gól boleslavské fotbalisty probudil. Vzápětí ze dvou různých akcí vystřelili tvrdě Mendy a Kulič. Jabloneckého gólmana však nezaskočili. Zvládl i ošemetnou ránu Kúdely sedm minut před přestávkou.

Druhý poločas začali Boleslavští s chutí a po většinu času se hrál fotbal, při kterém se útoky střídaly na obě strany, ale už bez gólového koření. V úvodní minutě druhé půle vytočil Kulič jabloneckou obranu, ale místo střely volil přihrávku na Řezníčka, kterou obránce srazil na roh. V další akci Mendy obehrál dva protihráče, nacentroval před branku na Řezníčka a jeho hlavička jen o pár centimetrů minula pravou horní vingl Valešovy branky.
V 53. minutě opustil bojiště zraněný stoper Janíček.V doprovodu lékaře a kustoda odkulhal předčasně do kabiny.
V 56. minutě Kúdela sice vystřelil tvrdě, ale metr nad jabloneckou branku. O minutu později byl u Kúdelovy kolmice dříve soupeřův brankář Valeš než spoluhráč Řezníček.
Z protiútoku se řítil na boleslavskou branku z levé strany Piták, ale zastavil jej čistým skluzem Rolko.
V 59. minutě Kysela přihrál Kuličovi, ten Mendymu, který nastřelil pravou tyč jablonecké branky. Řezníčkova dorážka byla nepřesná. V 61. minutě Kúdela přihrál Řezníčkovi, který tísněn obráncem se přeci jen na hraně vápna otočil a vystřelil. Valeš ránu doprostřed branky snadno chytil. V 67. minutě se po Kuličově rohu marně natahoval Řezníček, kterého do koncovky nepustil zkušený Piták
V 69. minutě Kovařík přešel přes Johanu, kterému zahrál na housle, a přízemní ranou minul boleslavskou branku.
Boleslav dohrávala posledních dvacet minut v záloze s dvacetiletým Ščukem, jednadvacetiletým Dudkou a devatenáctiletým Krasniqim. Sice v závěrečném tlaku přitiskla soupeře k jeho trestnému území, ale Valeše v brance nikdo nepřekonal. V 85. minutě Mendyho centr neprošel k Rolkovi, který se už nestahoval do obrany a dohrával na hrotu boleslavského útoku. V předposlední minutě při Kuličově rohu se všichni aktéři s výjimkou Millera nastěhovali do pokutového území Jablonce, ale se skórem už nikdo nepohnul. Utkání ukončil nebezpečný střelecký pokus Třešňáka, který vynesl Jablonci poslední roh.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček (53. Johana), Mach - Mendy, Ščuk, Kúdela (69.Krasniqi), Dimoutsos (46. Dudka) - Kulič, Řezníček.

Sestava FK Baumit Jablonec: Valeš - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošahlík (80. Třešňák), Loučka, Piták (70. Vaněk), Jarolím (88. Drsek), Kovařík - Lafata.

Góly: 32. Řezníček - 8. Piták, 24. Mach (vlastní)

ŽK: Johana, Ščuk

Rozhodčí: Adam - Mencl, Lhoták

Diváků: 2080

Fanshop banner