Na Hané vybojovali bod
Klub

Na Hané vybojovali bod

Redakce

Ve vyrovnaném a tvrdém utkání se dorostenci o body podělili, přestože Boleslavští vyhráli první poločas a závěrečnou čtvrthodinku dohrávali v početní převaze.

V úvodní desetiminutovce Boleslavští nevyužili dvě šance. Honcovu přihrávku před brankou přeběhl Sedláček, Bočkova přihrávka také nenašla před soupeřovou brankou spoluhráče. Na druhé straně M.Šťastný v poslední chvíli zastavil nebezpečný útok Olomouce.

V 18. minutě nepřesnou boleslavskou kombinaci, kdy chyboval Sedláček, potrestal Olomoucký Habusta - 1:0. O minutu později Sedláček své předchozí zaváhání dokonale odčinil, když po zpětné Klobásově přihrávce tvrdě vystřelil z dvaceti metrů a brankář Karabina míč nezkrotil - 1:1.

Rozsíval překopl branku z trestného kopu. Boleslavský brankář Finke zmařil šanci Štulajtera. Klobása se neprosadil v tvrdém souboji s obráncem. Z přihrávky Honce zakončil vedle branky Boček.

V poslední minutě poločasu se Boleslavi povedla svižná akce po pravé straně. Honc poslal dopředu Klobásu a ten od rohového praporku odcentroval před olomouckou branku. Boček se prosadil hlavou - 1:2.

Druhý poločas začali aktivněji Boleslavští. Lánczovu střelu z pětadvaceti metrů gólman kryl. Po spolupráci s Rozsívalem střílel Sedláček těsně mimo. Od 60. minuty měli více ze hry Olomoučtí. Brejky boleslavských Rozsívala a Diatty skončily bez gólových efektů.
V 77. minutě olomoucký Houska hrubě fauloval Honce a rozhodčí jej vyloučil. Navzdory oslabení se Olomoučtí dokázali prosadit a vyrovnat. V 84. minutě Finkeho překonal Texl - 2:2. V předposlední minutě založil Boček nadějnou akci, ale Honc s Diattou ji nedotáhli do vítězného konce.

FK Mladá Boleslav: Finke - Hošťálek, Šimek, M.Šťastný, Tvrdý - Honc, Sedláček, Láncz, Rozsíval - Klobása, Boček.

Góly: 18. Habusta, 84. Texl - 19. Sedláček, 45. Boček

Rozhodčí: Zelinka - Vostřejž, Šenkýř

Fanshop banner