Po vlažném začátku utkání otočili
Klub

Po vlažném začátku utkání otočili

Redakce

Výhrou nad houževnatým soupeřem ze západní Čech udrželi boleslavští junioři jarní neporazitelnost na domácím hřišti a zároveň i druhou příčku v mistrovské tabulce ČFL. Příští dvě mistrovská utkání hrají venku.

Od první minuty oba týmy bez velkého otálení začaly s útočením. Karlovarští získali z prvního útoku roh a boleslavská defenzíva odolala se štěstím. Na druhé straně po šikovné Schubertově hlavičce Volf v jasné šanci přehodil s brankářem i branku.
A v 8. minutě už Karlovy Vary vedly. Přes Zbrožka se uvnitř vápna ke střelbě prosadil Geňo a ranou odraženou od levé tyčky rozvlnil síť za Kanavalem - 0:1.

O minutu později opět Geňo v jasné střelecké pozici z patnácti metrů minul boleslavskou branku. V 15. minutě Procházka nádherně uvolnil Zahustela, který sám proti brankáři Četveríkovi zvolil oblouček a přestřelil. O čtyři minuty později hlavičkoval Volf nad branku.

Ve 32. minutě byl kousek od půlící čáry faulovaný Brunclík. Sám rychle rozehrál podle levé lajny na Horáka a ten odcentroval před branku, kde Volf ve skluzu usměrnil míč mezi nohy brankáře Četveríka - 1:1.
Od vyrovnávacího gólu získali Boleslavští konečně očekávanou herní převahu. Kolem 37. minuty ve 120 vteřinách kopali tři rohy, ale neprosadili se ani po jednom. Nejblíže úspěchu byl po druhém rohu po zemi střílející Zahustel.

Druhý poločas začal šancí karlovarského Hrubého, který však branku Boleslavi přestřelil. Potom se chvíli příležitosti střídaly před oběma brankami.

V 54. minutě se neprosadil boleslavský Schubert. V 58. minutě po karlovarském rohu z příhodné pozice přestřelil Kubice. Brunclíkův trestný kop gólman Četverík chytil a Brunclíkův roh v 60. minutě proletěl karlovarským brankovištěm bez efektu. O pět minut později měla Boleslav výhodu dalšího rohu, ale nikdo ho nezakončil a tak karlovarští fotbalisté vyrazili do brejku. Zakončil ho Gibala nepovedenou střelou. V 67. minutě Kanaval lapil nepříjemnou hlavičku Geňi. Dvacet minut před koncem dvakrát střílel Hadziresic. Poprvé jeho ránu brankář kryl, podruhé obránce míč srazil do rohu. V 74. minutě po kiksu Dimitrovského běžel Geňo sám na Kanavala, který jej však bravurním způsobem vychytal. V 77. minutě Horák z trestného kopu levačkou přes hráčskou zeď trefil břevno. Za dvě minuty bomba z Tvarohovy kopačky proletěla kousek vedle levého horního růžku karlovarské branky. V 80. minutě centr Procházky zakončil hlavou Volf vedle pravé tyče.

V 83. minutě Synek, který o minutu dříve přišel na hřiště místo Volfa, svým prvním dotykem s míčem potrestal zaváhání soupeřových stoperů a v tvrdém souboji dokázal přesně zamířit kolem brankáře Četveríka do karlovarské branky - 2:1. V předposlední minutě měl Synek na kopačce další gól, ale po Horákově pasu nastřelil brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Charuza, Zbrožek, Dimitrovski, Horák - Zahustel (54. Hadziresic), Brunclík, Procházka, Tvaroha - Volf (82. Synek), Schubert (90. Duranski).

1.FC Karlovy Vary: Četverík - Kaplan, Tichota, Vondráček (85. Janáček), Oslovič - Gibala (65. Jankovský), Kubice (85. Laušman), Staněk, Hrubý - Nerad, Geňo.

Góly: 42. Volf, 83. Synek - 8. Geňo

ŽK: Charuza - Oslovič, Kubice

Rozhodčí: Jedlička - Vitner, Klupák

Diváků: 125

V nejbližším týdnu jede juniorka FK Mladá Boleslav"B" dvakrát na soupeřova hřiště. Ve středu 18. května do Chomutova a v neděli 22. května do západočeské metropole k utkání s Viktorii Plzeň"B". Na domácím hřišti ji boleslavští diváci uvidí až v poslední květnové sobotě proti SK Dynamo České Budějovice"B".

Fanshop banner