Proti Jablonci budou v trestu Procházka, Opiela a také Chramosta
Klub

Proti Jablonci budou v trestu Procházka, Opiela a také Chramosta

Redakce

Proti Jablonci s nejlepším kanonýrem Gambrinus ligy nastoupí v nedělním utkání 28. ligového kola boleslavské mužstvo značně oslabené. Chybět budou tři trestanci Procházka, Opiela, Chramosta a možná i čtyři marodi Kalina, Šírl, Táborský a Dimitrovski.

Kvůli disciplinárním trestům mají zastavenou činnost tři boleslavští hráči. Václav Procházka a Lukáš Opiela shodně za osmé žluté napomenutí v tomto soutěžním ročníku. První polovinu dvouzápasového trestu si odbyli při ligovém utkání v Plzni, druhou polovinu odpykají při utkání proti Jablonci.

Třetím hříšníkem je Jan Chramosta, kterému disciplinární komise ČMFS zastavila činnost na základě podnětu svazové komise rozhodčích po semifinálové odvetě Ondrášovka cupu v Kroměříží.„Jedná se o situaci, ve které byl vyloučen brankář Kroměříže Vogl, i když záběry ukázaly, že šlo o nafilmovaný pád hráče Chramosty. Komise rozhodčích dala podnět komisi disciplinární s tím, že fotbalista uvedl rozhodčího svým jednáním evidentně v omyl. Komise se shodla, že došlo disciplinárnímu přestupku, hráči zastavila okamžitě činnost a pozvala ho, aby podal vysvětlení," upřesnil sankci vůči Chramostovi mluvčí disciplinární komise ČMFS Jaroslav Kolář.

Trenér Karel Stanner dále nemá jistou, zda budou pro utkání s Jabloncem fit Václav Kalina, Radek Šírl, Ivo Táborský a Vladimír Dimitrovski, kteří kvůli různě závažným zraněním v týdnu trénovali s úlevami a jejich starty v nedělním mistráku jsou proto nejisté. „Budeme muset sáhnout do béčka podobně jako pro utkání v Plzni," řekl smířlivě Karel Stanner.

Fanshop banner