Trenéři Boleslavi i Jablonce jsou nespokojení
Klub

Trenéři Boleslavi i Jablonce jsou nespokojení

Redakce

V utkání 28. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec, které se hraje v neděli 15. května od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, jsou favoritem Jablonečtí. Ovšem jablonecký kouč Komňacký je s formou mužstva stejně nespokojený jako boleslavský Stanner.

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Stanner nemůže pro nedělní ligové utkání proti Baumitu Jablonec počítat se záložníky Lukášem Opielou a Václavem Procházkou, kteří mají disciplinární trest za osmé žluté karty. Nejisté jsou také starty fotbalistů, kteří v uplynulých dnech více léčili zdravotní neduhy, než by trénovali, což platí o čtveřici Radek Šírl, Václav Kalina, Ivo Táborský, Vladimír Dimitrovski.
„A tak opět sáhneme do béčka podobně jako před týdnem pro utkání v Plzni," naznačil Stanner, že dá šanci perspektivním mladíkům.
„Hráči sami vědí, že formu nemají momentálně takovou, jako měli v podzimní sezóně, kdy soupeře přehrávali a tak bude utkání s Jabloncem hodně těžké,"
poznamenal.
Vyplývá z toho, že je Jablonec jasným favoritem?
„Je favoritem především z toho důvodu, že se mu daří hra, vyhrává a má Lafatu, který sází jeden gól za druhým. Naopak my góly dáváme nyní velmi těžko a ani přízeň diváků není taková, jaká byla v úvodu sezóny, protože se nám všechny zápasy nepovedly podle představ. Bohužel bojujeme spíše sami se sebou, než se soupeři."

Jablonečtí drží pevně třetí místo v Gambrinus lize a mají jistý postup do třetího předkola Evropské ligy. K tomu jim stačil jeden bod za domácí remízu s Baníkem Ostrava 3:3 z utkání předchozího ligového kola. Po jeho skončení se jablonecký kouč František Komňacký nad výkonem svých svěřenců nečekaně moc mračil.
„S herním projevem nejsem spokojený. Sice máme sílu směrem dopředu, dokážeme si vytvořit šance a v osobě Lafaty dokážeme tu práci zúročit. Jenže máme problémy v defenzivě.

Čím to je?
„Nestíháme, máme problémy s rychlostí soupeře. Musíme na tom zapracovat, možná i přivést jiné hráče. Na druhou stranu bylo by špatné, abychom dopředu tvrdili, že s těmito hráči do Evropy nejdeme. My jsme odehráli doma třeba se Spartou nebo v Plzni i v deseti dobré utkání, kdy nám obrana fungovala dobře. O problému víme a budeme ho muset řešit."

Fanshop banner