Nebylo to vůbec lehké
Klub

Nebylo to vůbec lehké

Redakce

Boleslavská radost ze zvládnutí semifinálové odvety tuzemského poháru byla zřejmá, ale nijak přehnaná. Jako by všichni byli myšlenkami už ve finále, kde na ně čeká poslední krok k trofeji a do Evropy. Teprve to bude opravdovým úspěchem.

Boleslavští fotbalisté po domácí remíze s třetiligovou Kroměříží v odvetě na jejím hřišti dodatečně potvrdili roli favorita a postoupili podle očekávání do finále Ondrášovka cupu.
„Účast v pohárovém finále po třiatřiceti letech je velkým úspěchem mladoboleslavského fotbalu,"
vyjádřil trenér Karel Stanner bezprostředně po vítězné semifinálové odvetě mínění všech, kteří FK Mladá Boleslav fandí. Že poslední krok do finále udělalo mužstvo přes třetiligového rivala, vůbec nesnižuje jeho sportovní hodnotu. „My jsme si soupeře nevybírali, určil nám ho los a vývoj v předchozích kolech. Boleslavský tým svoji sílu potvrdil vyřazením ligového lídra a obhájce pohárové trofeje Viktorii Plzeň ve čtvrtfinále," dodal Karel Stanner.

„Odveta vůbec nebyla lehká, možná snad až ve druhém poločase, když už jsme vedli o dva góly," poznamenal Ondřej Kúdela, který připustil, že první půlhodina byla nervózní z obou stran, jak nikdo ze soupeřů nechtěl chybovat. „Snadné to nebylo, i když to tak možná mohlo vypadat," potvrdil Kúdelova slova parťák ze zálohy Lukáš Opiela.

Fanshop banner