Boleslav je po třiatřiceti letech ve finále českého poháru
Klub

Boleslav je po třiatřiceti letech ve finále českého poháru

Redakce

Boleslavští po domácí remíze hanáckého protivníka snadno přehráli. Pomohlo jim k tomu vyloučení kroměřížského brankáře v prvním poločase po faulu na Chramostu. Ten dal dva góly, jeden přidal Kulič. Kroměřížský Šilinger snížil z penalty až v předposlední minutě utkání.

Boleslavští vzali úterní odvetu pohárového semifinále velmi vážně a z Mladé Boleslavi odcestovali již v pondělí odpoledne. Trénovali a nocovali ve Zlíně, co dějiště utkání se přesunuli bezprostředně před jeho zahájením. S mužstvem neodjeli zranění Šírl, Kalina, Táborský a Dimitrovski.

Podstatná část prvního poločasu se odehrála bez vzruchu. Kroměřížští byli nervózní, Boleslavští opatrní až ležérní a často nepřesní v kombinaci.
Teprve když uplynula půlhodina, Boleslav udeřila. Mendy dostihl u koncové čáry zdánlivě ztracený míč a přihrál ho před branku, kde se do koncovky dostal Chramosta. Tísněn bekem nastřelil brankáře. Za pět minut už spolupráce stejných hráčů přinesla boleslavskou radost.

Ve 37. minutě po Mendyho nezištné přihrávce běžel sám na kroměřížskou branku Chramosta a jejího strážce Vogla s jistotou prostřelil - 0:1.

Necelé dvě minuty po gólu se po Kúdelově kolmici řítil Chramosta opět sám proti Voglovi. Ten vyběhl mimo vápno a boleslavského útočníka při pokusu o kličku podrazil. Rozhodčí Paták ani na vteřinku nezaváhal a kroměřížského brankáře vyloučil. Následný trestňák narval Kúdela do zdi, ale protože boleslavští míč udrželi pod kontrolou, dostal se ke střele Opiela. Jen o pár centimetrů minul levou tyčku. V závěrečných vteřinách poločasu utekl po pravém křídle Mendy a k jeho přízemní přihrávce doklouzal u vzdálenější tyče Kulič pozdě.

Druhý poločas byl pod vlivem vedení i oslabení soupeře snadnou boleslavskou záležitostí. V 58. minutě po Fabiánově centru vyhrál Mendy vzdušný souboj s mladým brankářem Jarkou a ve snaze doklepnout míč do opuštěné branky se srazil s Chramostou, který měl podobný úmysl a výsledkem bylo, že se skóre nepohnulo. O tři minuty později Kúdela obloučkem za obranu hledal Chramostu, ale u míče byl dříve kroměřížský brankář. Potom za diváckého hukotu plném naděje proletěl trestný kop Hromka pokutovým územím Boleslavi, aniž musel Miller zasahovat. Z boleslavského protiútoku se neprosadil Mendy.

V 68. minutě na konci kombinačního útoku byl Mendy a jeho nadýchaný oblouček z pravé strany hlavou usměrnil Kulič - 0:2.
Od této chvíle už nebylo o vítězi pochyb.
V 70. minutě se kroměřížský Handl neprosadil proti Rolkovi a brankář Miller snadno sebral míč, čímž ukončil nebezpečně vypadající kroměřížský útok.

V 73. minutě zacentroval z levé strany Řezníček a uvnitř kroměřížského vápna si Chramosta míč stáhnul a připravil ke střelbě. První slabou ranou nastřelil brankáře a teprve na druhý pokus rozvlnil kroměřížskou síť - 0:3

V 84. minutě Chramosta přihrál Dudkovi, ale ten placírkou slabě vystřelil a Jarka snadno kryl. Protiútok Kroměříže zastavil až Miller včasným vyběhnutím na hranici vápna. Za dvě minuty Fabiánovu střelu snadno chytil Jarka.
V 88. minutě Hanáci získali roh a v jeho zakončení na malém vápně neuspěl Klabal, když vysoko přestřelil.

V předposlední minutě se Kroměříž dočkala čestného úspěchu. Po souboji Fabiána s Janoštíkem, který se ochotně skácel, nařídil sudí Paták penaltu, kterou proměnil Šilinger - 1:3. Ochozy se radovaly, jako kdyby padl vítězný gól Kroměříže. Na jasný postup Boleslavi do finále Ondrášovka cupu to vliv nemělo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Fabián - Mendy, Kúdela, Opiela (78. Procházka), Dimoutsos (63. Dudka) - Kulič (69. Řezníček), Chramosta.

Sestava SK HS Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Budín (39. Jarka), Matoušek, Fiala, Hromek, Handl (69. Havlík) - Janča (77.Janoštík).

Góly: 89. Širlinger z penalty - 37. a 73. Chramosta, 67.Kulič

ŽK: Janoštík - Kysela, Opiela, Kúdela

ČK: Vogl

Rozhodčí: Paták - Filípek, Kordula

Diváků: 4014

Fanshop banner