Stanner: Místo zdramatizování utkání jsme snadno inkasovali
Klub

Stanner: Místo zdramatizování utkání jsme snadno inkasovali

Redakce

Po prohře v Plzni boleslavský trenér Karel Stanner litoval, jak laciné góly jeho tým dostal, čímž se připravil o lepší výsledek proti vedoucímu celku Gambrinus ligy.

„Boleslavští hráči předvedli ustrašený začátek, plzeňští fotbalisté získávali prostor a dostávali se do šancí. My se naopak do ničeho nedostali a jednoduše inkasovali především druhý gól, kdy stoper Dimitrovski netrefil balon. Ve druhém poločasu jsme výkon zlepšili a mohli zdramatizovat utkání, kdyby se nám podařilo skórovat na 2:1, ale místo toho jsme po brejku opět snadno inkasovali. Když se nám nepodařilo dát gól na 3:2, domácí dovedli zápas do vítězného konce, i když na nich byla vidět nervozita z toho, že hráli pod tlakem nezbytné výhry," řekl Karel Stanner po plzeňské prohře.

Boleslav v Gambrinus lize prohrála čtvrté utkání v řadě. Může to negativně ovlivnit snahu po úspěchu v tuzemském poháru?

„Čtvrtá ligová prohra v řadě by neměla ovlivnit výkon utkání v Kroměříží. Pokud ho hráči nezvládnou, měli by se především oni zamyslet sami nad sebou, zda mají v boleslavském klubu setrvávat."

Karel Stanner se také vyjádřil ke zdravotnímu stavu trojice hráčů, kteří v Plzni nehráli kvůli zraněním. „Kulič by měl být pro úterní pohárový zápas připravený, u Šírla a Kaliny to jisté není."

Ovlivnilo utkání v Plzni nějak veřejné prohlášení, že po sezóně končíte v pozici trenéra Boleslavi?

„Mě to neovlivnilo a zda hráče ano, to se musíte zeptat jich, ale ovlivnit by je to nemělo, i když nevím, jak to vnímají."

Plzeňský kouč Pavel Vrba se spokojeným úsměvem přiznal, že výhra nad Boleslaví byla pro jeho mužstvo strašně důležitá. „První poločas jsme hráli velmi dobře, bohužel ve druhém jsme byli ustrašení. Boleslav se dostala do hry, ale naštěstí jsme dali třetí gól a po inkasovaném gólu měli štěstí, že jsme dvakrát zablokovali nebezpečné střely soupeře."
Pavel Vrba neskrýval zklamání, že potřebné vítězství v závěru jeho tým jen ubránil, když rezignoval na nátlakový fotbal a aktivní ofenzívu. „Nevím, čím to je, že se nám druhé poločasy nedaří. Důležitý pro nás však je fakt, že ze tří zbylých zápasů potřebuje dvakrát vyhrát.

Fanshop banner