Po čtyřech výhrách Plzni podlehli
Klub

Po čtyřech výhrách Plzni podlehli

Redakce

Mladá Boleslav v posledních čtyřech vzájemných utkání Viktorii Plzeň vždy porazila. Dvakrát vloni v ligových zápasech (na jaře 4:0 a na podzim 4:3) a letos v pohárových střetnutích (doma 2:1 a venku také 2:1). Tentokrát však na Plzeň neměla.

V boleslavské sestavě chybělo šest hráčů základního kádru. Procházka s Opielou shodně pykali za osmé karty v tomto ročníku, Kulič, Kalina a Šírl měli zdravotní problémy a Johana usedl na lavičku náhradníků spolu s Machem, Šedou a hráči juniorky Dudkou, Ščukem a Bulutem.

První poločas totiž vyzněl jasně ve prospěch plzeňských fotbalistů, kteří si vypracovali více gólových šancí a dvě z nich proměnili. První z nich v 7. minutě zahodil Bakoš, který se na malém vápně ocitl sám proti Millerovi a ten jeho střelu vyrazil.
V 16. minutě měla Boleslav výhodu prvního rohového kopu, ale nic z něho nevytěžila. Plzeňští odpověděli postupným útokem. Při rozehrávce na pravé křídlo míč našel neobsazeného Jiráčka a jeho přízemní centr z malého vápna snadno Kolář doklepl za Millerova záda - 1:0. Ve 29. minutě Trapp z deseti metrů vysoko překopl boleslavskou branku. O dvě minuty později se však síť za Millerem vlnila podruhé. Pas z hloubi pole školácky před trestným územím minul Dimitrovski a po tomto kiksu se Bakoš ocitl sám před boleslavským gólmanem a s přehledem jej prostřelil - 2:0.
Boleslavská aktivita v prvním poločase byla nedůrazná. Naplano vyzněly snahy Mendyho a Dimoutsose o prokličkování do střeleckých pozic, pokusy Kúdely a Táborského také nebezpečné nebyly.

Druhý poločas začali Boleslavští aktivněji než soupeř. Plzeňskou branku však dobývali dlouho marně. Sice nejdříve byli rádi, že bez úhony přestáli trestný kop Horvátha a dva plzeňské rohy, ale potom litovali promarněných šancí.

V 53. minutě po střele Mendyho, kterou obránci zblokovali před Chramostu, propásl nejlepší jarní boleslavský útočník jasnou šanci. První střelu mu Pavlík vyrazil, druhou poslal vysoko nad branku. O dvě minuty později se neprosadil trestňákem Kúdela ani rohem Dimoutsos. V 58. minutě Mendy po individuálním slalomu nedůrazně vystřelil. Dimoutsos prokličkoval zleva, ale jeho centr u bližší tyče lapil brankář Pavlík.
Téměř deset minut trvalo plzeňským fotbalistům, než se oklepali z tlaku, pod který je dostala Boleslav v úvodu druhého poločasu. A probrali se gólem. V 63. minutě prošel Bakoš středem boleslavské obrany a sám před brankářem Millerem přihrál Rajtoralovi tak, že ten dorážel do prázdné branky - 3:0.

V 69. minutě na Fabiánův trestňák z levé strany byl Dimitrovski krátký.
V 74. minutě předvedl parádní číslo Řezníček. Dvakrát naznačil střelbu, kterou si dokonale připravil, načež ranou z hranice vápna vymetl levý horní růžek plzeňské branky - 3:1.

V 75. minutě Řezníček přes šířku velkého čtverce přihrál Mendymu a jeho střela jen těsně minula branku Plzně u levé tyče. Za tři minuty Fabián přetáhl hru z levé na pravou stranu a po centru Kysely si na brankovišti míč stáhnul Řezníček, ale Pavlíka nepřekonal v jasné gólové pozici.
V 79. minutě po Ščukově chybě se hnal proti Millerovi plzeňský Jiráček a přízemní střelou podle brankářovy levačky trefil tyč. Úspěšný zákrok si boleslavský gólman připsal po Limberského bombě z dálky.
Od 86. minuty Plzeň dohrávala bez svého kapitána Horvátha, který byl po druhém žlutém napomínání vyloučen. Na začátku utkání srazil Chramostu a v závěrečných minutách zastavil boleslavský útok rukou. „Byl to reflex," vysvětloval Horváth po utkání.
Rozhodčí nastavil dvě minuty a v nich Rolkův centr zkusil hlavou usměrnit Bulut, ale minul branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy (83. Dudka), Kúdela, Dimoutsos, Táborský (46. Ščuk) - Chramosta (72.Bulut), Řezníček.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Petržela (77.Ďuriš), Kolář, Horváth, Trapp, Jiráček (90.Brezinský) - Bakoš (82 Rezek).

Góly: 16. Kolář, 31. Bakoš, 63. Rajtoral - 73. Řezníček

ŽK: Trapp, Horváth, Bakoš, Ševinský - Dimoutsos, Ščuk

ČK: Horváth

Rozhodčí: Příhoda - Košec, Koval

Diváků: 6311

Fanshop banner