Boleslav v létě vymění trenéra
Klub

Boleslav v létě vymění trenéra

Redakce

U prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav po skončení jarní sezóny a před zahájením letní přípravy nastane výměna hlavního kouče a celého realizačního týmu. Rozhodli se tak šéfové klubu po vzájemné dohodě se současným trenérem Karlem Stannerem.

Po pátečním dopoledním jednání 6. května vydalo vedení FK Mladá Boleslav oficiální stanovisko, ve kterém se praví, že se představitelé klubu dohodli s hlavním trenérem prvoligového mužstva Karlem Stannerem na ukončení smlouvy k 30. červnu 2011. Spolu s trenérem u mužstva FK Mladá Boleslav skončí i celý současný realizační tým. O příchodu nového trenéra k prvoligovému mužstvu FK Mladá Boleslav bude rozhodnuto v nejbližších dnech.

„S trenérem Karlem Stannerem jsme se shodli, že hráčská kabina potřebuje nový impuls a k tomu je začátek nové sezóny nejpříhodnější čas," řekl sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.

Chystá vedení FK Mladá Boleslav podobně výraznou obměnu hráčského kádru? „Případné hráčské odchody a příchody budou v kompetenci nového trenéra, to znamená, že nějaké změny nastanou, ale jak rozsáhlé, bude záležet i na hráčích samotných, jak si o další angažmá řeknou ve zbytku aktuální sezóny a následně v průběhu letní přípravy," dodal sportovní ředitel Minář.

V dosavadní sedmileté prvoligové éře FK Mladá Boleslav mužstvo vedlo šest trenérů, z nich Dušan Uhrin ml. a Karel Stanner opakovaně.

Z druhé do první ligy mužstvo přivedl Milan Bokša s asistentem Luďkem Zajícem, kteří tým vedli od ledna do října 2004 (v červnu postup z II.ligy). Následovali Dušan Uhrin mladší s asistentem Petrem Čuhelem od října 2004 do června 2007, Luděk Zajíc s asistentem Petrem Čuhelem od července do srpna 2007, Zdeněk Ščasný s asistentem Petrem Čuhelem od září 2007 do března 2008, Karel Stanner s asistentem Josefem Hlouškem od března do května 2008, Pavel Hapal s asistentem Karlem Stannerem od června 2008 do dubna 2009, Dušan Uhrin mladší s asistentem Petrem Čuhelem od května do prosince 2009, Karel Stanner od ledna 2010 s asistentem Ladislavem Maierem a od srpna 2010 s asistentem Josefem Hlouškem do června 2011.

Fanshop banner