Proti Plzni bez Opiely a Procházky
Klub

Proti Plzni bez Opiely a Procházky

Redakce

V utkání 27. kola Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 7. května 2011 od 17,20 hodin v plzeňských Štruncových sadech, nesmí hrát Lukáš Opiela a Václav Procházka, neboť oba dostali tresty za osmé napomínání v tomto ročníku.

Václav Procházka a Lukáš Opiela jsou v tomto ligovém ročníku největšími boleslavskými hříšníky. Což potvrdilo i čtvrteční rozhodnutí disciplinární komise ČMFS projednáním jejich napomenutí v prohraném ligovém utkání s Hradcem Králové.

Lukáš Opiela byl už osmkrát napomínaný a jednou vyloučený. Za čtyři žluté karty pykal v 19. kole Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno, za vyloučení ve 20. ligovém kole Baník Ostrava - Mladá Boleslav byl mimo hru ve 21. ligovém kole Slovan Liberec - Mladá Boleslav, za osm žlutých karet nemůže nyní hrát ve dvou soutěžních zápasech, a to 7. května ve 27. ligovém kole Plzeň - Boleslav a 10. května v semifinálové odvetě Ondrášovka cupu Kroměříž - Boleslav.

Václav Procházka už byl také osmkrát napomínaný. Trest za čtyři žluté karty si odpykal v 15. ligovém kole Baumit Jablonec - Mladá Boleslav, za osm žlutých karet nemůže hrát ve dvou soutěžních zápasech, a to 7. května ve 27. ligovém kole Plzeň - Boleslav a 10. května v semifinálové odvetě Ondrášovka cupu Kroměříž - Boleslav.

Dalšími napomínanými boleslavskými hráči v ročníku 2010/11 jsou: Radek Šírl (5), Jakub Řezníček (5), Petr Johana (4), Tomáš Fabián(4), Vladimir Dimitrovski (3), Václav Kalina (3), Ivo Táborský (2), Adrian Rolko (2), Marek Kulič (2), Alexandre Noël Mendy (1), Elini Dimoutsos (1), Jan Kysela (1), David Brunclík (1), Petr Mach (1), Ludovic Sylvestre (1).

V současném mladoboleslavském kádru je plzeňským odchovancem Václav Procházka. Naopak František Ševinský a Miloš Brezinský z dnešního plzeňského kádru ve své předchozí profesionální kariéře působili také v Mladé Boleslavi.

Obránce či záložník Václav Procházka, který den po ligovém utkání v Plzni oslaví sedmadvacáté narozeniny, je plzeňským odchovancem. Ve své kariéře působil na půlročním hostování ve Slovácku a zúčastnil se s českou reprezentací světového šampionátu dvacetiletých fotbalistů (2003). V srpnu 2007 z Plzně přestoupil do Mladé Boleslavi.

Sedmadvacetiletý slovenský obránce Miloš Brezinský z Nového Města nad Váhom přes Trenčín, Liberec, Kladno, Rimavskou Sobotu a opět Liberec přišel na hostování v září 2005 do Mladé Boleslavi, odkud se v lednu 2007 vrátil do Liberce. Půl roku hostoval v pražské Spartě a na počátku roku 2008 odešel do rumunského Temešváru za českým trenérem Dušanem Uhrinem mladším. Od loňského podzimu je v kádru FC Viktoria Plzeň.
Dvaatřicetiletý obránce František Ševinský
začal s fotbalem v Pacově u Říčan a přes vršovické Bohemians, Kolín, Petržalku a Drnovice přišel v létě 2005 do Mladé Boleslavi, za kterou kopal tři a půl roku. V únoru 2009 odešel do Plzně.
Osmatřicetiletý Jiří Skála
je jedním ze tří asistentů plzeňského hlavního kouče Pavla Vrby a zároveň trenérem plzeňské juniorky. Hrával za Plzeň, Slavii Praha, Teplice, České Budějovice a také v Mladé Boleslavi (2004-05).

Fanshop banner