Druhá jarní krize
Klub

Druhá jarní krize

Redakce

Boleslavským fotbalistům se nedaří, jak by si sami představovali a jak by si přáli jejich příznivci. Třikrát za sebou prohráli o ligové body a remizovali v pohárovém duelu s třetiligovým soupeřem. Takovou mizernou formu dlouho neměli.

V letošní jarní sezóně je období nepovedených výsledků potkalo podruhé. První prožívali hned v úvodu jara, kdy ztráceli body s týmy z konce ligové tabulky. V Příbrami remizovali 0:0 a přestože doma rozdrtili Brno 5:0, prohráli v Ostravě 0:1 a v Liberci dokonce 0:4.

Současné trápení jim počalo v neděli 17. dubna, kdy prohráli doma s pražskou Spartou 1:2. Potom sice v odvetě pohárového čtvrtfinále vyřadili Plzeň po druhé výhře 2:1, ale další dva ligové mistráky prohráli. Na Bohemians 1:3 a doma s Hradcem Králové 1:2. A nepovedenou sérii završili 3. května domácí remízou s třetiligovou Kroměříží v pohárovém semifinále 1:1.

Výsledkově podobně mizerné měli loňské září. V hodně kombinované sestavě 4. září podlehli při přátelském střetnutí v Immensenu bundesligovému Hannoveru 0:3, potom v lize remizovali v Olomouci 0:0, doma s Teplicemi 3:3, v pohárovém duelu na hřišti třetiligových Kunic 1:1, což okamžitě napravili postupem v penaltovém rozstřelu (4:2) a měsíční sérii bez výhry završili 25. září ligovou remízou na Spartě 1:1.

To však nebylo nic tak hrozného v porovnání se srpnem a zářím roku 2009. Tehdy nevyhráli šest ligových a jedno pohárové utkání v řadě. Předloňské černé období začali 23. srpna prohrou na Spartě 0:1 a pokračovali ligovou porážkou doma s Bohemians 0:1 a vyřazením z poháru na hřišti divizní Živanice 0:1. Následovaly nepovedené čtyři ligové zápasy - doma nerozhodně s Olomoucí 2:2, prohra v Plzni 1:2, doma nerozhodně s Brnem 0:0 a prohra v Jablonci 0:1.

Fanshop banner