Utkání jsme nezvládli, povzdechl si Stanner
Klub

Utkání jsme nezvládli, povzdechl si Stanner

Redakce

Boleslavští fotbalisté nečekaně zdramatizovali semifinálové klání v tuzemském poháru. Svému trenérovi přidělali vrásky a sobě starosti do odvety. V Kroměříži se už na ně těší, jak potvrdil trenér Hanácké Slavie.

Než začal boleslavský kouč Karel Stanner hodnotit nepovedené pohárové utkání, chvíli hledal slova a pak stručně prohlásil: „Utkání jsme nezvládli."

A proč se tak stalo?

„První poločas z naší strany nebyl dobrý. Nevytvářeli jsme si šance, protože hráči měli málo pohybu. Nakonec pro nás dopadl lépe než druhý. Soupeře musím ocenit, že předvedl velmi disciplinovaný výkon. Nás sestřelila fatální chyba předcházející vyrovnání. Přes následnou snahu a několika dobrých příležitostí jsme vítězný gól nedali. Pohárové utkání proti Kroměříži se odvíjelo podobně, jako v sobotu ligové proti Hradci, kdy jsem také předchozí chyby nenapravili, přestože jsme si vytvořili velký tlak."

Vynadáte hráčům po pohárové remíze za použití silných slov?

„Silná slova jsem použil po ligovém utkání s Hradcem, ale v Boleslavi je dost zkušených třicetiletých i starších hráčů a měli by utkání s třetiligovým soupeřem zvládnout i bez silných slov. A nejen oni, i všichni ostatní."

Dovedete si představit, že Boleslav nepostoupí přes Kroměříž do finále?

„Dovedu si představit spoustu věcí, to znamená i to, že nepostoupíme do finále, ale nemůžu v žádném případě říkat, že jsme už vypadli. Proti Plzni to také nevypadalo na postup, když jsme doma vyhráli jen o gól a na jejím hřišti prohrávali. Přesto jsme postoupili. Takže po remíze v prvním utkání to určitě nezabalíme."

Kroměřížský patriot Jindřich Lehkoživ, jenž za Hanáckou Slavii hrával a nyní ji už čtvrtým rokem trénuje, byl nadmíru spokojený, neboť před zápasem si přál, aby jeho svěřenci na hřišti prvoligového týmu neudělali ostudu. „Utkání se mi hodnotí velice dobře. Přijeli jsme do Boleslavi udělat takový výsledek, který by přilákal co nejvíce lidí na odvetu. S remízou jsem maximálně spojený a musím všechny kluky pochválit, co v Boleslavi předvedli. Dokázali, co v našem regionu dosud nikdo nedokázal," řekl Jindřich Lehkoživ a přiznal, že úspěchy v poháru se negativně odráží ve výsledcích v mistrovské soutěži, protože mladí amatérští fotbalisté podobné psychické i fyzické zatížení ve své kariéře nezažili.

Fanshop banner