Boleslav nepřemohla třetiligovou Kroměříž
Klub

Boleslav nepřemohla třetiligovou Kroměříž

Redakce

První semifinálové utkání Ondrášovka cupu prvoligoví boleslavští hráči proti třetiligovým soupeřům nezvládli a při nerozhodném výsledku je v odvetě, která se hraje v Kroměříži přesně za týden v úterý 10. května od 17,30 hodin, čeká tuhý boj.

Celý den před výkopem padal ze zamračené oblohy déšť se sněhem, teplota vzduchu se pohybovala jenom tři čtyři Celsiovy stupínky nad nulou. V průběhu utkání sice nepršelo a dokonce i vysvitlo slunce, ale i tak přišlo jen pár stovek nejvěrnějších příznivců boleslavských fotbalistů. A přijel autobus fandů z Kroměříže.

První poločas začali všichni aktéři opatrně až vlažně. První nebezpečný útok předvedla Kroměříž. Hromkovu střelu u levé tyče zkrotil pozorný Miller. Boleslavští dali o sobě vědět Kúdelovou střelou vedle a nevyužitým Mendyho centrem. Brankář Kroměříže musel zasahovat při ostrém centru Chramosty a tečovaném střeleckém pokusu Šírla. Půlhodina utekla bez vážnějších příležitostí a gólů.
Ve 32. minutě Kroměřížští nevyužili trestného kopu, který Hromkovi snadno Miller chytil. Boleslavští přešli do ofenzívy a obléhání Voglovy branky završil na začátku 34. minuty Chramosta přízemní ranou z pravé strany přes šířku brankoviště k pravé tyči - 1:0.
Ve 40. minutě trestný kop od pravé tyče vytáhl brankář Kroměříže na roh a po jeho rozehrání nakrátko a Opielově centru z rohu vápna skóroval Řezníček z ofsajdu a sudí gól neuznal. V poslední minutě poločasu se na centr Opiely vrhl Johana, ale brankář Vogl mu skórování nedovolil.

Druhý poločas začali Boleslavští opět vlažně a navíc nepřesně. Trest přišel v 53. minutě. Miller nepovedeně rozehrál, míče se místo spoluhráče Kysely zmocnil kroměřížský Hromek a boleslavského gólmana úspěšně prostřelil - 1:1. Tím potvrdil svoji střeleckou úspěšnost v pohárových zápasech a dostal Boleslav pod nečekaný tlak.
Boleslavští fotbalisté ve zbytku utkání přenesli hru na polovinu a nezřídka až do vápna Kroměříže, ovšem bez efektu vítězné trefy. Byli nervózní a hodně nepřesní, v kombinaci i ve střelbě.
Táborský těsně minul branku z úhlu. Kúdelovu tečovanou ránu brankář vytlačil na roh, ten rozehrál Táborský a nepřesným volejem završil Fabián. Dobře střílel Opiela a brankář Vogl vyrazil nad břevno. Zbrklá rána Fabiána vysoko přeletěla cíl.
Závěrečných pět normálního času plus tři nastavené minuty byly nejdramatičtější z celého utkání. Kuličovi se míč zamotal mezi nohy a tak v rozhodující chvíli nevystřelil. Neprosadil se ani Dimoutsos po průniku z pravého křídla. Boleslavští hráči neopouštěli kroměřížské trestné území a balon poletující z jedné strany na druhou ne a ne zapadnout za záda Vogla. Nepřekonal ho hlavičkující Rolko, který dohrával na hrotu útoku, ani Táborský nohou. Tvrdou ránu Vogl se štěstím vyrazil. Famózní zákrok předvedl, když jej Chramosta hlavičkou přehazoval. Konečky prstů poslední šanci zápasu zmařil.

Co se zdálo nemožné, stalo se. Před odvetou mají do finále Ondrášovka cupu Boleslavští i Kroměřížští stejně daleko či blízko.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana (61. Táborský), Šírl (46. Dimoutsos) - Mendy, Kúdela, Opiela, Fabián - Chramosta, Řezníček (61. Kulič).

Sestava SK HS Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala, Matoušek, Budín, Handl (82. Poturovič) - Janča (90. Hajdarovič), Hromek.

Góly: 34. Chramosta - 53. Hromek

ŽK: Šírl, Kysela - Šilinger, Vogl, Poturovič

Rozhodčí: Ardeleánu - Lhoták, Mencl

Diváků: 1180

Fanshop banner