Pohár proti Kroměříži už v úterý
Klub

Pohár proti Kroměříži už v úterý

Redakce

V úterním odpoledni 3.května od 17 hodin se na mladoboleslavském Městském stadionu v semifinále Ondrášovka cupu střetnou FK Mladá Boleslav, která vyřadila Viktorii Plzeň, obhájce pohárové trofeje a ligového lídra, s třetiligovým SK HS Kroměříž, senzačním přemožitelem prvoligové Zbrojovky Brno.

Vstupné stojí 50 Kč (zlevněné 25 Kč) a neplatí permanentky.

Boleslavští měli cestu do semifinále kostrbatější, i když kratší. Zdolali čtyři soupeře, když se museli vypořádat s jednou porážkou a dvěma penaltovými rozstřely.
Kroměřížští přešli přes pět soupeřů o poznání suverénněji, neboť pouze jednou remizovali a jsou v poháru dosud neporaženým týmem.

Program semifinále Ondrášovka cupu

Úterý 3.května od 17 hodin FK Mladá Boleslav - SK Hanácká Slavia Kroměříž
Středa 10.května od 17,30 hodin
SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Mladá Boleslav

Boleslavští do semifinále Ondrášovka cupu přešli přes divizní Trutnov (2:1), třetiligové Kunice (1:1 a na penalty 4:2), druholigový Sokolov (0:3 a 3:0, na penalty 6:5) a prvoligovou Plzeň (2:1 a 2:1).

Střelci boleslavských pohárových gólů: 3 - Chramosta, 2 - Mendy, 1 - Kulič, Řezníček, Dimitrovski, Dimoutsos, vlastní (Čada ze Sokolova)
Úspěšní exekutoři v penaltových rozstřelech: 2 - Kulič, 1 - Táborský, Sedláček, Chramosta, Šírl, Řezníček, Opiela, Mendy, Johana.

Hanáci postupně vyřadili divizní Nový Jičín (5:0), divizní Otrokovice (2:1), divizní Vrchovinu (3:2), třetiligový Slavičín (5:1 a 0:0) a prvoligové Brno (2:1 a 1:0).

Střelci kroměřížských pohárových gólů: 4 - Hromek, Mašlej, 2 - Smutný, Matoušek, Janča, 1 -Šilinger, Fiala, Klabal, Grim, Hajdarovič.

SK Hanácká Slavia Kroměříž je účastník Moravskoslezské fotbalové ligy se zkušenostmi z nedávného působení ve druhé lize. Před šesti lety v kroměřížském klubu pracoval na pozici sportovního ředitele a následně i trenéra dospělého druholigového týmu Ladislav Minář, dnešní sportovní ředitel FK Mladá Boleslav. „Období v Kroměříži bylo jedním z nejpříjemnějších v mé kariéře a hodně se tam s Mladou Boleslaví těším," řekl Ladislav Minář, který z Kroměříže přešel do nedalekého Zlína a z něho v loňském létě do Mladé Boleslavi.
V Kroměříží se fotbal hraje od počátku 20. století, kdy v tomto městě vznikaly různé kluby. Hanácká Slavia byla oficiálně založená v roce 1919.
V roce 1994 Hanácká Slavia poprvé postoupila z divizní úrovně do Moravskoslezské fotbalové ligy. Vydržela v ní jen rok a vrátila se do divize. Tu znovu vyhrála a podruhé v historii se stala třetiligovou až v roce 2001. Na obou postupech se jako hráč podílel Jindřich Lehkoživ, současný trenér týmu, který senzačně vyřadil prvoligovou Zbrojovku Brno.
V roce 2004 Hanácká Slavia postoupila poprvé v historii do II. ligy. A v prvním ročníku se o bod zachránila. Ve druhém druholigovém roce skončila na osmé příčce pod vedením Ladislava Mináře. Ovšem majitel klubu Zdeněk Zlámal po neshodách s místní radnicí a pod tlakem vzrůstající ekonomické náročnosti prodal druholigovou licenci SFC Opava a místo tohoto slezského klubu zaujala Hanácká Slavia od podzimu 2006 post v divizi. Tu suverénně vyhrála o jedenáct bodů a v roce 2007 postoupila do Moravskoslezské fotbalové ligy, kde působí dosud. Čtvrtý rok pod trenérem Jindřichem Lehkoživem patří k těm lepším účastníkům třetiligové soutěže. V aktuálním pořadí MSFL je šestá, ale střed tabulky je hodně vyrovnaný a vedoucí Opava nedostižně vzdálená.
SK Hanácká Slavia Kroměříž je doma na místním stadionu s úřední kapacitou pro 1115 diváků, která byla při čtvrtfinále s Brnem přinejmenším dvojnásobně překročená.

Protože fotbalisté Hanácké Slavie vzbudili pozornost u fotbalové veřejnosti a zděšení u příznivců Zbrojovky Brno, když tento prvoligový klub s bohatou tradicí včetně zisku mistrovského titulu dvakrát porazili, stojí jistě za připomenutí v jakém složení se jim to podařilo. První utkání Brno - Kroměříž 1:2 v sestavě: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Havlík (73. Handl), Hromek, Budín, Poturovič (82. Janoštík) - Fiala, Janča (89. Šimoňuk). Odvetu Kroměříž - Brno 1:0 v sestavě: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala, Budín, Matoušek, Handl - Hromek - Janča. Pod oběma je podepsaný kroměřížský patriot a úspěšný trenér Jindřich Lehkoživ.

Fanshop banner