Navzdory první jarní prohře drží druhou příčku
Klub

Navzdory první jarní prohře drží druhou příčku

Redakce

Boleslavští junioři poprvé v jarní sezóně našli přemožitele. Prohráli v Hlavici jediným gólem inkasovaným čtvrt hodiny před koncem utkání. V tabulce ČFL jsou nadále druzí.

Na stísněném hřišti v Hlavici je pro každý hostující tým důležité, nepustit domácí do tlaku. To se boleslavský fotbalistům v úvodu zdařilo.
V 8. minutě si vynutili rohový kop a po něm následovala dobrá střela Dudky, která mířila těsně vedle. Ve 13. minutě po dobré akci z pravé strany Tvaroha přihrál pod sebe Volfovi, ale jeho střelu obránci zblokovali. Boleslavští kontrolovali hru a soupeře nepouštěli do vážnější šance, kromě jedné, která skončila Križanovou střelou nad Michňovou brankou.
Ve 32. minutě se po skvělém uvolnění Hadziresice ve vyložené šanci ocitl Řezníček, bohužel sólo proti brankáři Štěpanovskému v gól neproměnil. Za dvě minuty v další nadějné pozici před hlavickou brankou Volfovi utekl míč v rozhodující fázi od nohy.
Ve 40. minutě Szabo nebezpečně vystřelil na boleslavskou branku, ale Michňu nepřekonal.
Necelé tři minuty před přestávkou Hadziresic vybojoval míči ve středu hřiště a následné ho přihrál Řezníčkovi, který zprava běžel podruhé v rozmezí deseti minut sám na branku Hlavice. Tvrdě vystřelil, ovšem vysoko nad.

Druhý poločas začal hlavickými střelami. Dorotíkovu Michňa chytil a Němcova minula branku.
V 58. minutě Svojtka fauloval Volfa v pokutovém území a rozhodčí Čuřín nařídil pokutový kop. Horák ho neproměnil a tak se dál pokračovalo za bezgólového stavu. Změnit ho mohl zanedlouho Řezníček, ale jeho křížnou ránu levačkou v 59. minutě u vzdálenější tyče Štěpanovský vyrazil na roh. V 60. minutě Ujec vystřelil vedle boleslavské branky. V 73. minutě Ščukovu střelu chytil Štěpanovský.

Utkání rozhodla šťastná střela čtvrt hodiny před koncem, kdy se Němec z levé strany trefil do vzdálenější šibenice - 1:0.

V 79. minutě Michňa vyrazil povedenou střelu Szaba na roh. V závěrečných minutách se Hlavice soustředila na bránění a boleslavské hráče nepustila do vážnější příležitosti k vyrovnání. Družstvo FK Mladá Boleslav"B" tak poprvé v jarní sezóně vyšlo bodově zcela naprázdno.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Brunclík, Zbrožek, Charuza, Horák - Tvaroha (81.Duranski), Ščuk, Hadziresic (81.Krasniqi), Dudka - Volf (86.Borovička), Řezníček

Sestava SK Hlavice: Štěpanovský - Szabo, Križan, Svojtka, Lesák - Kosnovský, Dorotík, Ujec, Novotný - Mizera (70. Förster), Němec.

Gól: 76. Němec

ŽK: Kosnovský, Lesák, Ujec

Rozhodčí: Čuřín - Myška, Melichar

diváků : 120

Fanshop banner