Prohraný poločas po přestávce nenapravili
Klub

Prohraný poločas po přestávce nenapravili

Redakce

Boleslavští prohráli utkání, ve kterém měli více gólových šancí, než soupeř a to především ve druhém poločase, kdy Hradec téměř nepustili přes půlící čáru. Nepřesnou koncovkou však přišli o všechny body. Prohráli třetí mistrovské utkání v řadě.

Zemětřesení zasáhlo mladoboleslavské mužstvo po prohře s Bohemians. Ze základní sestavy předchozího zápasu vypadli brankář Šeda, obránci Kysela a Dimitrovski, záložníci Kúdela a Fabián a v útoku hrající Dimoutsos. Do branky se po angíně vrátil Miller, do obrany Kalina s uzdraveným Rolkem, do zálohy Procházka s Táborským a do útoku po zranění Kulič.
Dvacet minut před začátkem utkání nad Mladou Boleslaví zahřmělo a spustil se hustý déšť. Hrací plochu potřebně namočil, ale pár potencionálních diváků asi odradil. A tak tribuny byly zaplněné jenom z poloviny.
Zmáčený trávník prospěl svižné hře, ze které však více vytěžili Hradečtí. Především rychlík Štěpán proháněl boleslavské obránce a připravil jak přes kopírák dva góly spoluhráčům Fischerovi a Zelenému.
V 10. minutě po Kuličově přihrávce zmařil jasnou gólovou šanci Chramosta, který byl sám před gólmanem Koubkem, mimochodem chytal první prvoligový zápas, a nastřelil jeho levou nohu. Tuto lehkomyslnost Hradečtí za deset minut potrestali.

Boleslav měla výhodu trestného kopu, který rozehrál Kulič. Nikdo z jeho spoluhráčů se k centru nedostal, naopak Hradečtí vyrazili do raketového brejku. Kalina nestihl zastavit rozběhnutého Štěpána a z jeho přihrávky do odkryté branky snadno skóroval Fischer - 0:1.

Po inkasovaném gólu přitlačili Boleslavští soupeře k jeho vápnu. Ale bez efektu.
Ve 24. minutě Rolko přesnou kolmou přihrávkou našel Chramostu, ten posunul na rozběhnutého Kuliče, který sám před gólmanem vůbec netrefil branku. O minutu později z Opielovy přihrávky se v další šanci ocitl Chramosta a nastřelil vyběhnuvšího brankáře.
Ve 38. minutě parádní Pilařovu bombu z pravého horního růžku vytlačil Miller na první hradecký roh. Boleslav se mu ubránila. Ve 42. minutě Kulič kopal roh, Johana hlavičkoval a gólman Koubek zázračně na lajně zasáhl. Vzápětí míč do branky neprotlačil ani Chramosta.

V poslední minutě poločasu dal Hradec druhý gól v podobném scénáři, jako při prvním. Po pravé straně utekl Štěpán, snadno se přes Šírla dostal až ke koncové lajně a přihrál před branku. Osamocený Zelený z deseti metrů prostřelil vybíhajícího brankáře Millera - 0:2

Druhý poločas se hrál většinou na hradecké polovině hřiště. Po sérii nepřesných střeleckých pokusů z boleslavských kopaček střelu čerstvého Dimoutsose v 60. minutě brankář Koubek neudržel a se štěstím vyrazil na roh.

V 64. minutě Chramostovo zakončení srazil hradecký obránce Pávek do rohu, který rozehrál Kulič a hlavou u vzdálenější tyči zakončil gólově Chramosta - 1:2.

V 67. minutě Dimoutsosův centr proletěl brankovištěm Hradce a k zakončení se marně natahovali Chramosta i Rolko. V 76. minutě dlouhý pas Kulič s jistotou zpracoval uvnitř hradeckého vápna a vystřelil po zemi, ale Koubek střelu chytil. V 80. minutě po narážečce s Kuličem prokličkoval Opiela do trestného území, vystřelil však nepřesně. V 84. minutě Kulič tvrdě pálil ze sedmnácti metrů, jeho ránu v pádu k pravé tyči Koubek kryl. V 85. minutě zblokovaná Kyselova rána se dostala k Chramostovi, ten nabil Kuličovi a jeho střelu zvedl bránící hráč mimo branku.
Boleslavští se tlačili neúnavně k hradecké brance. Oba stopeři, Johana s Rolkem, hráli na hrotu útoku, ale ke gólu to nevedlo. Sám před brankářem Koubkem se ocitl opět Chramosta. Koubek mu střelu zázračně vyrazil na roh, ze kterého už Boleslav na branku neudeřila. V 88. minutě Dimoutsos krásně zacentroval a brankář Koubek před Chramostou míč vypíchl. Boleslavští ztrátu z prvního poločasu nedohnali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (46. Kalina), Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Opiela, Procházka (46. Kúdela), Táborský (58. Dimoutsos) - Chramosta, Kulič.

Sestava FC Hradec Králové: Koubek - Pávek, Chleboun, Kasálek (68. Hochmeister) - Rezek, Fischer, Klapka, Zelený - Štěpán (71. Pokorný), Černý (81. Mišinský), Pilař.

Góly: 64. Chramosta - 20. Fischer, 45. Zelený

ŽK: Šírl, Procházka, Opiela - Klapka, Koubek

Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Pospíšil

Diváků: 1523 (nejslabší v jarní sezóně)

Fanshop banner