Po dvou ligových prohrách potřebujeme vyhrát
Klub

Po dvou ligových prohrách potřebujeme vyhrát

Redakce

Utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové se hraje už v sobotu 30. dubna 2011 od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Tito soupeři se na prvoligové úrovni potkávají teprve podruhé.

Premiérový duel v neděli 17. října loňského roku skončil bezgólovou remízou. Za zmínku proto jistě stojí, že ve čtvrtek 19. října 2006 bylo pro změnu čtvrtfinále Poháru ČMFS na góly bohaté a pro mladoboleslavské fotbalisty vítězné. Na známém stadionu pod „lízátky" tehdy přes druholigový Hradec Králové postoupili po jasné výhře 4:1.

Do sobotního utkání jdou Boleslavští po dvou ligových prohrách, doma od Sparty a venku od Bohemians. Hradečtí jsou naopak v mnohem větší pohodě po dvou výhrách, venku nad Ústím a doma nad Brnem, které potvrdily jejich záchranu v Gambrinus lize.

Bilanci na domácím hřišti mají Boleslavští šestou nejlepší ze šestnácti účastníků Gambrinus ligy. Ze dvanácti utkání osm vyhráli, dvě remizovali a dvě prohráli při skóre 31:16. V letošním jaru doma porazili Brno 5:0 a Olomouc 2:0, prohráli před dvěma týdny se Spartou 1:2.

Bilanci na hřištích soupeřů mají Hradečtí šestou nejhorší ze šestnácti prvoligových mužstev. Ze dvanácti utkání dvě vyhráli, dvě remizovali a osm prohráli při skóre 7:20. Méně gólů venku nastříleli jen fotbalisté Slovácka (6). V letošní jarní sezóně Hradečtí prohráli v Plzni 1:2 a v Jablonci 0:7, remizovali na Slavii 0:0 a vyhráli na teplickém trávníku nad Ústím 2:0.

Kompletní program 26. kola Gambrinus ligy

Pátek 29.dubna od 20,15 hodin Slovan Liberec - Bohemians 1905
Sobota 30.dubna od 16 hodin Příbram - Baumit Jablonec
Sobota 30.dubna od 17 hodin Mladá Boleslav - Hradec Králové

Sobota 30.dubna od 17,20 hodin Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň
Sobota 30.dubna od 18 hodin Baník Ostrava - České Budějovice
Neděle 1.května od 17 hodin Slavia Praha - Ústí nad Labem
Neděle 1.května od 17 hodin Sigma Olomouc - Slovácko
Pondělí 2.května od 19 hodin Teplice - Sparta Praha

Fanshop banner