Fotbal je dobrá zábava
Klub

Fotbal je dobrá zábava

Redakce

Fotbal je dobrá zábava pro kluky každého věku, což platilo v každé době minulého století a nic nenasvědčuje tomu, že by se v jednadvacátém století na tomto poznání mělo něco zásadního změnit.

Proto kromě dětí, mládeže a dospělých se za balonem honí i hráči hodně pokročilého stáří, jejichž týmy se příznačně nazývají starými gardami. Na jejich zápasy chodí ještě starší diváci, než jsou hrající veteráni, a se sklerotickou nostalgií vzpomínají na minulé časy.
Tak jak to s lidskou myslí bývá ve všem člověčím konání, přikrášlují si i fotbaloví fandové historii. Zapomínají na kiksy kdysi proklínaných primadon a minely tehdy zatracovaných kopyt v dresech milovaného klubu. Přikrášlují si povedené kousky dávno vyhaslých hvězd a zčásti zapomenutých aktérů téměř zapomenutých bitev na zeleném trávníku.
Proti gustu žádný dišputát, říkávali staročeši už za rakousko-uherského mocnářství. Mínili tím, že nemá smysl zpochybňovat něčí vkus jenom proto, že se nám nelíbí. Ať si každý činí a užívá si podle svých zájmů a potřeb.
Navzdory všem vyznavačům starých dobrých časů, se však domnívám, že mnohem inspirativnější a zábavnější než vzpomínky, které se určitě nikdy nevrátí, je sledovat ty fotbalisty, jejichž časy zanedlouho přijdou. A v našem případě budou za rok za dvě léta reprezentovat mladoboleslavský klub na bojištích tuzemských a věřme i evropských.
Dnes své nesporné umění dávají do služeb družstev bojujících o mistrovské body v elitní dorostenecké lize a hlavně v české fotbalové lize.
Není náhodou, že v třetiligové společnosti je mladoboleslavská juniorka zcela mimo sestupové starosti, ve kterých se naopak potácí jiných pět juniorek prvoligových klubů. Boleslavští mladíci jsou dokonce na druhém místě a v letošní jarní sezóně ještě neprohráli. Úplně vždy se jim vše nedařilo, ale pokaždé hráli s chutí a patřičným zaujetím. Především však ofenzivně. Snaha soupeře přestřílet je pro boleslavskou juniorku charakteristickým herním rysem. A tak to má přeci na fotbalovém place být.
Proto není divu, že na jejich domácí zápasy chodí týden od týdne čím dál více diváků. Přijďte taky, uvidíte atraktivní fotbal a nakouknete do budoucnosti mladoboleslavského fotbalu. Má sympatickou podobu.

Váš Fanda Bolek

Psáno pro zpravodaj k utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové hraného v sobotu 30. dubna 2010.

Fanshop banner