Důtka pro trenéra Stannera
Klub

Důtka pro trenéra Stannera

Redakce

Disciplinární komise ČMFS na čtvrtečním jednání 28. dubna vyslovila důtku mladoboleslavskému trenérovi Karlu Stannerovi za kritická slova vůči hlavnímu rozhodčímu Petru Mikelovi po ligovém utkání FK Mladá Boleslav - AC Spatra Praha.

Boleslavští utkání prohráli 1:2 a sudí Petr Mikel v něm za bezgólového stavu odpustil Spartě dva penaltové zákroky, nejprve Blažkovo držení Mendyho a o chvíli později Sionkovo podražení Opiely. A vzhledem k dalším četným jednostranným verdiktům se boleslavský kouč Karel Stanner na setkání s novináři bezprostředně po utkání vyjádřil, že Mikel pískal ligové utkání jako I.B třídu.

Komise rozhodčích ČMFS částečně potvrdila Stannerovo mínění, neboť za zmíněné neodpískání penalty proti Spartě a ve prospěch Boleslavi zastavila rozhodčímu Petru Mikelovi činnost na dvě soutěžní utkání. Přesto musel trenér Stanner před disciplinární komisi. Ta mu vyslovila důtku bez finančního postihu.
Podobně byl napomenutý před téměř třinácti lety. „Na předchozí důvod disciplinárního řízení si pamatuji docela přesně," prohlásil Karel Stanner, přestože se tak stalo na podzim roku 1998. „Trénoval jsem tehdy Mladou Boleslav, která byla nováčkem druhé ligy a při mistrovském zápase na Xaverově jsem se dostal do slovní potyčky s pomezním rozhodčím. Na jeho popud mě hlavní vykázal na tribunu a následně mě disciplinárka udělila důtku," upřesnil Karel Stanner.

Fanshop banner