V sobotu to bude jiný fotbal než na podzim
Klub

V sobotu to bude jiný fotbal než na podzim

Redakce

Od utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové, které se hraje v sobotu 30. dubna od 17 hodin, si mladoboleslavský trenér Karel Stanner slibuje zajímavější podívanou, než byl podzimní bezgólový duel.

„Utkání bude určitě jiné. Na podzim k nám měl Hradec respekt, i když si v úvodu vytvořil dvě šance a my za celý zápas žádnou vážnější. Utkání se hrálo v nepříjemném větru, což nebylo zrovna vhodné fotbalové prostředí, a tak skončilo nula nula. Protože se Hradečtí před týdnem zachránili v lize, očekávám, že budou v sobotu uvolnění, v herní pohodě a fotbal bude vypadat úplně jinak, než na podzim," uvedl trenér FK Mladá Boleslav Karel Stanner.

Jeho slova nepřímo potvrdil kouč FC Hradec Králové Václav Kotal. „Máme radost ze splněného cíle, jsme definitivně zachráněni. Důležité jarní domácí zápasy se soupeři, které jsme měli papírově porazit, jsme zvládli s plným bodovým ziskem. Navíc ve všech případech jsem si vítězství zasloužili," pochvaloval si po domácí výhře nad Zbrojovkou Brno. „V posledních pěti ligových kolech chceme získat co největší počet bodů. To je jednoznačné. Zásadní zásahy do sestavy dělat nehodláme. V každém utkání se snažíme zareagovat na soupeřův styl a použít k tomu vhodné typy hráčů. Je důležité si udržet herní pohodu a náladu v mužstvu. Čekají nás týmy figurující v tabulce nad námi. Ano, budeme také zkoušet, ale chceme být i úspěšní," dodal Václav Kotal pro hradecký klubový web.

Dvaašedesátiletý kouč FK Mladá Boleslav Karel Stanner začal kariéru profesionálního trenéra právě v Hradci Králové, kde působil v letech 1992-94. „Do té doby jsem trénoval jen při zaměstnání," zavzpomínal Karel Stanner. V Hradci Králové poznal atmosféru československé a české nejvyšší ligy v roli asistenta dvou hlavních trenérů, nejprve známého hradeckého patriota Ladislava Škorpila a po něm slovenského Štefana Nadzama, který již dnes nežije.

V současném mladoboleslavském kádru jsou dva hráči, Adrian Rolko a Marek Kulič, kteří mají kořeny v hradeckém fotbalu. Naopak Radim Wozniak z hradeckého kádru ve své profesionální kariéře působil také v Mladé Boleslavi.

Dvaatřicetiletý stoper Adrian Rolko je odchovanec Hradce Králové, odkud přestoupil v létě 2006 do Mladé Boleslavi, které dal přednost před Tescomou Zlín. V mladoboleslavské dresu si připsal všech dosavadních 144 startů a 9 gólů v Gambrinus lize.

Pětatřicetiletý útočník Marek Kulič je odchovanec Hradce Králové. Postupně prošel Bohdančí, Drnovicemi, Příbramí a Českými Budějovicemi. Z jihu Čech poprvé přestoupil do Mladé Boleslavi v létě 2005. Po roce a půl zamířil do pražské Sparty, odkud se v létě 2009 vrátil do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu si připsal dosud 91 startů a 29 gólů v Gambrinus lize.

Třiatřicetiletý obránce Radim Wozniak je odchovanec ostravského fotbalu (Lokomotiva Ostrava, FC Baník Ostrava) a přes Dynamo České Budějovice se dostal do FK Mladá Boleslav. Později hrál za Duklu Bánská Bystrica a od počátku roku 2007 je v Hradci Králové, kterému podobně jako Mladé Boleslavi pomohl postoupit z druhé do první ligy.

Fanshop banner