Odevzdali body bez boje v dobře rozehraném zápase
Klub

Odevzdali body bez boje v dobře rozehraném zápase

Redakce

Od čtvrté minuty Boleslav vedla gólem Mendyho a měla nakročeno k výhře, která by ji posunula blíže ke třetímu místu v Gambrinus lize. Bohemians však utkání otočili dvěma góly Nešpora a jedním Škody. Boleslavští zklamali především ve druhém poločase.

Boleslavští začali výtečně. Už ve 4. minutě se z pravé strany do soupeřova trestného území prokličkoval Mendy a prostřelil brankáře Sňozíka - 0:1.
Bohemiamns nevyšel první rohový kop ani Rychlíkův trestňák. Na druhé straně trestný kop Opiely před dotírajícím Dimitrovským vyboxoval Sňozík.
V 19. minutě vinou nešikovného počínání Dimitrovského u koncové lajny se Bohemians dostali snadno k druhému rohu. Rozehrál ho Kraus a od boleslavské branky odvrátil Šírl, ovšem jen k soupeři. Kraus přihrál zpět do vápna a za pomoci nešťastného přistrčení míče ve skluzu se ve střelecké pozici ocitl Nešpor, který přízemní ranou prostřelil Šedu - 1:1.

První roh Boleslavi kopal teprve ve 23. minutě Fabián. Od Dimitrovského se míč odrazil k připravenému brankáři Sňozíkovi. Ve 24. minutě se Dimoutsos prosadil přes Rychlíka a jeho centr hlavičkoval z pár metrů Chramosta vedle.
Ve 29. minutě předvedli Boleslavští neskutečně neprofesionální záležitost. Trestný kop rozehrál Kúdela na Mendyho, ten nepřesně přihrál Kyselovi a Bohemians okamžitě vyrazili do brejku. Škoda utekl boleslavským stoperům a běžel sám proti Šedovi. Branku o centimetry minul, míči vedle levou tyč pomohl i Šeda. Třetímu rohu Bohemians se potom Boleslav ubránila.

Druhý poločas odehráli Boleslavští hodně zle, předvedli snad nejhorší fotbal v dosavadním průběhu jarní sezóny. Utápěli se v nepřesnostech a neporadili si se soupeřovým důrazem v osobních střetech.
V 54. minutě Škoda snadno zaútočil přes nepokrytou levou stranu boleslavské defenzívy a v centru mu nezabránil ani stoper Dimitrovski. Ostrý míč prosvištěl brankovištěm a u vzdálenější tyče ho Nešpor ve skluzu dorazil za Šedova záda - 2:1.

Boleslavští si vynutili dva rohy, ale ani při jednom Sňozíka nezaměstnali. Ani změny v sestavě neprobraly zemdlený tým. V 69. minutě prošel Štohanzl středem boleslavské obrany nečekaně snadno a podle vyběhnuvšího brankáře Šedy trefil pravou tyč. Boleslavští vzali toto varování na lehkou váhu. A tak v 70. minutě dokonali Bohemians dílo zkázy. Trestný kop Rychlíka usměrnil k levé tyči Škoda hlavičkou, po které se Šeda vrhl marně - 3:1.
Následovaly střely na obou stranách hřiště vysoko nad cíl. Za Bohemians Moravec a Štohanzl, za Boleslav Opiela. V 80. minutě Štohanzlovu ránu do středu branky Šeda jistě přikryl. Pět minut před koncem potvrdil Mendy boleslavský zmar, když přestřelil branku Bohemians, kterou v průběhu druhého poločasu netrefil ani nikdo jiný z jeho spoluhráčů.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Dimitrovski, Šírl (59. Mach) - Mendy, Kúdela (59. Procházka), Opiela, Fabián - Dimoutsos (71. Táborský), Chramosta.

Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Držík, Moravec (89. Hartig), Kraus (55. Ibragimov), Štohanzl - Nešpor (78. Bartek), Škoda.

Góly: 19. a 54. Nešpor, 70. Škoda - 4. Mendy

Rozhodčí: Jech - Teuber, Moláček

Diváků: 2946

Fanshop banner