Podruhé za sebou prohráli
Klub

Podruhé za sebou prohráli

Redakce

Po předchozí jarní šňůře šesti neprohraných ligových utkání vyšli dorostenci opakovaně bodově naprázdno s východočeskými soupeři. Po domácí prohře s Hradcem Králové prohráli také v Pardubicích.

Hned od výkopu si Pardubičtí vynutili tlak. V pěti minutách kopali dva rohy a dva trestňáky. Teprve ve 12. minutě poprvé zaútočili Boleslavští. David Šťastný střílel vedle.
Ve 14. minutě boleslavský tým ztratil na půlící čáře míč a rázem čelil pardubickému protiútoku. Vyvrcholil kolmou přihrávkou do vápna a gólem z kopačky Nágla - 1:0.

Boleslavští sice ve 20. minutě získali trestný kop a po jeho rozehrání hlavičkoval Vraštil těsně mimo, ale většinou bylo horko před boleslavským brankářem Boreckým. Ten měl plné rukavice práce ve 27. minutě s likvidací trestného kopu, o tři minuty po dalším trestňáku mu pomohli spoluhráči z obrany a ve 33. minutě pardubický tlak uťal až rázný Šimkův odkop.
Ve 40. minutě po Tvrdého kolmici pádil proti pardubické brance D.Šťastný a soupeř se ubránil jen za cenu rohu. Obdobně skončila v předposlední minutě poločasu na druhé straně hřiště útočná akce Pardubic.

Ve druhém poločase Boleslavští vyrovnali hru a především skóre. Nejprve v 60. minutě po akci D.Šťastného a střely Rozsívala, jenž pálil z plného běhu a bez přípravy, získala Boleslav jen roh.
V 63. minutě však již bylo srovnáno. V polovině hřiště Honc vybojoval míč a sám odtáhl boleslavskou akci k soupeřově trestnému území. Tam připravil šanci Rozsívalovi, který neomylně skóroval - 1:1.

Pouhou minutu po vyrovnávacím gólu mohlo být ještě veseleji. Dlouhý výkop Boreckého za pardubickou obranou zpracoval D.Šťastný, přihrál Bulutovi a ten sám před gólmanem vystřelil těsně mimo branku.
V 73. minutě pardubické obléhání Boreckého branky vyřešil odkopem M.Šťastný. Za pět minut však boleslavská defenzíva propadla při standardní situaci. Po Hošťálově faulu Pardubičtí rozehráli trestný kop přetaženým centrem a u vzdálenější tyče nekrytý Klátil dal gól - 2:1.
Ve zbylých minutách vrhli Boleslavští všechny své síly do útočení ve snaze vybojovat alespoň bod za remízu, ale chyběl jim klid a přesnost v koncovce. Dokumentoval to v poslední minutě Boček přestřelením branky z výhodné pozice, do které mu přihrál Rozsíval.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Hošťálek (81. Klíma), Šimek, Martin Šťastný, Tvrdý - Honc, Vraštil (60.Bulut), Sedláček (77. Eliáš), Rozsíval - David Šťastný, Boček.

Góly: 14. Nágl, 78. Klátil - 63. Rozsíval

Rozhodčí: Lerch

Fanshop banner