Jablonec jasně přehráli
Klub

Jablonec jasně přehráli

Redakce

Druhý si snadno poradil s posledním týmem. Rozdíl mezi družstvy z opačných konců osmnáctičlenné tabulky ČFL byl zřejmý ve všech fotbalových parametrech.

Od počátku do konce se hrálo za boleslavské převahy, a to i v momentech, kdy na chvíli herní tempo povadlo. V 5. minutě střelu Hadziresice gólman Fendrich kryl. Ve 13. minutě Svobodovu vyraženou ránu dorážel hlavou Volf z malého vápna, ale minul branku.
Teprve v 15. minutě zahrozili Jablonečtí a získali rohový kop po obranné hlavičce Horáka. Za tři minuty kopali další dva slepené rohy, ale boleslavská defenzíva odolala.
Po Tvarohově akci a přízemním centru zprava přes celou šířku brankoviště zakončoval Brunclík vedle. Ve 30. minutě Schubert z úhlu netrefil branku.
Ve 33. minutě bránící jablonecký hráč nešikovně povalil Volfa uvnitř trestného území a rozhodčí Čížek bez váhání nařídil penaltu. Horák ji s jistotou proměnil, když zamířil k levé tyči a brankář se vrhnul na opačnou stranu - 1:0.

Jablonečtí vzápětí odpověděli pěknou individuální akcí Justa, který si před boleslavským vápnem zpracoval dlouhý odkop z vlastní obrany, připravil si střeleckou pozici a křížnou ranou jen o pár centimetrů minul Kanavalovu branku.
Ve38. minutě po spolupráci s Tvarohou se v gólové šanci ocitl Hadziresic. Sám proti brankáři se dobře zorientoval a po zemi zamířil k levé tyči - 2:0
.
Těsně před přestávkou zahodil Brunclík trestný kop.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a Boleslavští přidali další tři góly.
Už ve 49. minutě po faulu Patky na Volfa kopal Hadziresic trestný kop ze dvaceti metrů tak přesně, že gólman Fendrich nestačil zareagovat a jen smutně pootočil hlavou k levé tyči, za kterou míč zapadl - 3:0.

V 54. minutě po jabloneckém rohu vyrazili Volf s Tvarohou do brejku, v jehož finále Volf na nastřelil brankáře.
V 57. minutě Havlín podrazil Volfa a trestný kop z kraje trestného území načechral Tvaroha přesně na hlavu Charuzy, který se trefil k pravé tyči - 4:0
.
Další nadějnou akci rozehrál Ščuk přihrávkou na Volfa. Jeho přízemní centr před jabloneckou brankou Tvaroha minul a Schubert neprostřelil brankáře Fendricha. V 65. minutě zprava centroval Hadziresic a dorážka Brunclík narazila do levé tyče.
Skóre dostalo definitivní podobu až o deset minut později, kdy Horákův centr gólově hlavičkoval Bulut - 5:0.

Za rozhodnutého stavu se dvakrát osmělili Jablonečtí, ale závěr patřil opět Boleslavským. V 80. minutě Rudolf technicky obstřelil brankáře Kanavala a trefil levou tyč. V 87. minutě Justova rána z dálky skončila vedle pravé tyče. V 88. minutě neproměnil Schubert sólo, potom Jablonec přežil dva rohy zásluhou brankáře Fendricha a úplně v poslední minutě Bulutův centr poslal Schubert hlavou vedle pravé tyče.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Svoboda (52.Borovička), Charuza, Zbrožek,Horák - Tvaroha, Ščuk, Hadziresic, Brunclík (66. Bulut) - Schubert, Volf (60. Duranski).

Sestava FK Baumit Jablonec"B": Fendrich - Šulc, Patka, Uvíra, Havlím - Hovorka (60. Šilhán), Steiner, Simon (88. Sokič), Rudolf, Daníček (46. Hloušek) - Just.

Góly: 38. a 49. Hadziresic, 33. Horák (penalta), 57. Charuza, 74. Bulut

ŽK: Ščuk, Charuza - Patka, Rudolf

Rozhodčí: Čížek - Kalenda, Černý

Diváků: 125

Fanshop banner