Boleslav postoupila přes Plzeň do semifinále Ondrášovka cupu
Klub

Boleslav postoupila přes Plzeň do semifinále Ondrášovka cupu

Redakce

Boleslavští přijeli do Plzně k pohárové odvetě s minimálním náskokem, který smazal už v úvodní čtvrthodině Fillo. Ve druhém poločase však vývoj utkání otočili Chramosta a Dimoutsos. Boleslav v tomto ročníku potřetí porazila Plzeň a postoupila do semifinále Ondrášovka cupu.

Do pohárové odvety šli Boleslavští ve stejné sestavě, jaká v prvním utkání získala jednogólový náskok. Plzeňští na rozdíl od prvního čtvrtfinálového duelu tentokrát od úvodní minuty nasadili Horvátha, ale nechali sedět Neuwirtha a chyběli zranění Ďuriš s Bakošem.
Ve 2. minutě po faulu na Kuliče kopal Fabián trestňák. Brankář Ticháček míč neudržel, získal ho Mendy a z jeho centru Dimitrovski ze dvou metrů hlavičkoval decimetr nad břevno. Bohužel to bylo na dlouhé minuty z boleslavské strany vše. To Plzeňští byli plni elánu.
Ve 4. minutě po kiksu brankáře Šedy, kterému se nevyvedl odkop, zahodili Plzeňští první velkou šanci ke skórování. Za dvě minuty další minelu vyrobil Fabián a plzeňský protiútok završil Rajtoral překopnutím boleslavské branky z deseti metrů. Načež přišla nešťastná chvíle Boleslavi.

V 10. minutě po přetaženém centru z pravého křídla Fillo úspěšně hlavičkoval. Šeda sice míč zalehl, ale pod tělem mu proklouzl za záda - 1:0.
Gól byl přirozeným trestem za boleslavskou pasivitu a sérii chyb v defenzívě. Plzeň tak smazala boleslavský náskok z prvního utkání a nadále byla při ofenzivní chuti. Brankář Šeda dvakrát zasahoval proti soupeřovým střelám a v 17. minutě po Šírlově ztrátě míče tvrdou ránu Petržely jen vyrazil k Rezkovi, který naštěstí netrefil odkrytou branku a navíc zakončoval z ofsajdu, což sudí viděli.

Teprve ve 21. minutě po dlouhé době dotáhli boleslavští hráči útok do koncovky. Centr Kysely od pravé lajny hlavičkoval pár centimetrů nad břevno Fabián. O tři minuty později získali první roh. Zahrával ho Fabián a obrana Plzně odvrátila, stejně jako další centr. Obléhání plzeňské branky skončilo nedůraznou koncovkou Mendyho, se kterou neměl Ticháček moc práce. Také další střelecký pokus Mendyho kryl v pádu u pravé tyče plzeňský gólman. Ten si poradil i přízemním zakončením z kopačky Kúdely ve 30. minutě.

Plzeň byla nadále nebezpečnější. Rajtoralův centr proletěl houštinou bránících boleslavských hráčů a skončil metr mimo branku u pravé tyče, u které byl ve skluzu pozdě Jiráček. Kolem 38. minuty kopala Plzeň tři rohy. Boleslav je přežila, ale daleko se nedostala. Další plzeňský atak zastavili sudí kvůli Rezkově ofsajdu. Poslední hrozbou prvního poločasu byl Petrželův ostrý centr, který ukryl do náruče Šeda. Protiútok se Boleslavi nepovedl. Opiela přihrál nepřesně Fabiánovi.
A tak po prvním poločase byla postupu blíže Plzeň.

Zkraje druhého poločasu s pohárovou matematikou rázně zatočil Chramosta. Ve 49. minutě dostal od Kuliče perfektní kolmici do vápna soupeře a šanci parádně zakončil umístěnou střelou podle Ticháčka - 1:1.
Pro Chramostu to byla třetí pohárová trefa a pro Boleslav pozvánka do semifinále. O postupujícím však zdaleka nebylo rozhodnuto.

Plzeň se postupu nechtěla vzdát.
V 52. minutě se Kolář prodral přes Šírla i Dimtrovského, ale Šedu z úhlu neprostřelil. V další plzeňské akci se opět Kolář ocitl v šanci, ale nepovedený pokus o střelu či centr minul boleslavskou branku. V 54. minutě na konci kombinace na jeden dotek byl Jiráček ve střelecké šanci, ale branku Boleslavi minul. V 56. minutě dva slepené rohy vyvrcholily plzeňským gólem, který sudí neuznali kvůli ofsajdu. V 65. minutě po Kolářově akci přes levou stranu boleslavské defenzívy zaokrouhlila Plzeň počet rohů na deset. Za tři minuty plzeňský útok, tentokrát pro změnu přes pravou stranu boleslavské obrany nezastavil Rolko, ale Jiráček pořádně netrefil míč v jasné gólové pozici na značce pokutového kopu.

V 71. minutě po faulu na Šírla měla Boleslav výhodu trestného kopu. Na Kúdelův oblouček však byl krátký i vyskakující Rolko.
V následující minutě předvedl Horváth svoji parádní disciplínu. Ze dvaceti metrů z trestného kopu trefil pravou tyč boleslavské branky.
Teprve v 74. minutě Boleslav kopala první roh ve druhém poločase a celkově druhý v celém zápase, ale nikdo se neprosadil hlavou a z odraženého míče Šírlovi nevyšla střela levačkou.
V 75. minutě hrubě chyboval jinak přesný a objektivní sudí Bílek. V plzeňském vápně Bystroň podrazil v šanci Chramostu, ale proč se nekopala penalta, zůstalo navždy záhadou.
V závěrečných minutách aktérům na obou stranách ubývalo sil. A Plzeňským i víra ve zvrat. Kuličovi nevyšel technický oblouček a Šírlovi střela z dálky.

V 86. minutě čerstvý Dimoutsos předvedl parádní individuální akci. Od levé čáry prokličkoval na oblouk trestného území, podíval se, kde stojí brankář Ticháček a přesnou ranou mu vymetl pavučinku z levého horního růžku - 1:2. A že jeho střelecký kousek nebyl dílem náhody, potvrdil o chvíli později, kdy nastřelil břevno.
Plzeň v samém závěru opakovaně atakovala boleslavskou branku. Ale dobře dvakrát zasáhl Šeda, jednou soupeře zastavil Šírl.

Čtvrtfinále Ondrášovka cupu skončilo úspěchem Boleslavi. Porazila dvakrát 2:1 obhájce pohárové trofeje a postoupila do semifinále, kde se střetne s třetiligovou Kroměříží, která senzačně vyřadila prvoligový tým Zbrojovku Brno.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Kúdela, Opiela, Fabián (70. Táborský) - Kulič (90. Procházka), Chramosta (81. Dimoutsos).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Bystroň, Ševinský, Limberský - Jiráček, Horváth, Kolář, Petržela, Fillo (83. Brezinský) - Rezek.

Góly: 10. Fillo - 49. Chramosta, 86. Dimoutsos

ŽK: Rolko, Kysela

Rozhodčí: Bílek - Ubias, Koval

Diváků: 3041

Fanshop banner