Je lepší Boleslav nebo Plzeň?
Klub

Je lepší Boleslav nebo Plzeň?

Redakce

Odpověď na tuto otázku se zdá být jasná pro toho, kdo se bez většího zamyšlení jen letmo koukne na tabulku Gambrinus ligy. V ní je Plzeň na první příčce nakročená k zisku titulu s šestibodovým náskokem před jeho obhájcem pražskou Spartou a luxusním náskokem jedenácti bodů před třetím Jabloncem a dokonce patnácti bodů před zatím čtvrtou Mladou Boleslaví.

V aktuálním soutěžním ročníku 2010/11 Plzeň jen třikrát prohrála. Dvakrát v Gambrinus lize a jednou v Ondrášovka cupu. Dvě z těchto tří porážek inkasovala od Boleslavi. V loňském říjnu ligovou 3:4 (podruhé v lize prohrála v listopadu s Bohemians 0:1) a v uplynulém týdnu pohárovou 1:2.
Tím se žádný tým nemůže pochlubit, že by Plzeň dvakrát přehrál a naložil ji do čeřenu úctyhodných šest gólů. Nikdo jiný, než Boleslav to nedokázal.
A tím pádem by se mohl mladoboleslavský fotbalový fanoušek radovat, že jeho mužstvo je lepší než nejlepší české mužstvo.
Mohl by, kdyby jej to zajímalo.
Ale asi je mu to šumafuk. Alespoň to tak vypadalo v uplynulém týdnu při prvním čtvrtfinálovém duelu tuzemského poháru, kdy právě Boleslav uštědřila Plzni výše zmiňovanou druhou prohru v rozmezí půl roku.
V hledišti zdejší fotbalové arény Městského stadionu se sešlo něco málo přes jeden tisíc diváků. To lze považovat za vzkaz fotbalistům, že jejich úsilí probojovat se do pohárové Evropy lidi nezajímá. A skutečnost, že o den později jiné čtvrtfinálové zápasy Ondrášovka cupu sledovalo v Olomouci přibližně stejně diváků jako v Boleslavi a v Brně ještě podstatně méně, místní fotbalové příznivce neomlouvá.
Při tom všichni dobře víme, že úroveň a dramatičnost hry je přímo úměrná zájmu publika. Že čím větší hukot se snáší z tribun na hrací plochu, tím větší je na trávníku šrumec a fandění zaplněných ochozů žene všechny aktéry k maximálním výkonům. Jak tomu jistě bude při dnešním střetu Boleslavi se Spartou.

Vážení diváci, než se tedy z dnešního ligového utkání rozejdete a rozjedete domů, domluvte se, že se určitě sejdete zase příště při střetnutí Boleslavi s Hradcem, Jabloncem i Ústím. Fotbalisté se na vás těší a já taky.

Váš fanda Bolek

Psáno pro zpravodaj k utkání 24. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha hraného v neděli 17. dubna 2010.

Fanshop banner