Pohárová odveta v Plzni ve středečním večeru
Klub

Pohárová odveta v Plzni ve středečním večeru

Redakce

Odvetné utkání čtvrtfinále Ondrášovka cupu FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 20. dubna 2011 od 20 hodin na hřišti v plzeňských Štruncových sadech. Boleslav bude hájit jednogólový náskok z prvního utkání.

V úterý 12. dubna Mladá Boleslav porazila obhájce loňského pohárového primátu Viktorii Plzeň 2:1. „Sice jsme první utkání vyhráli, ale zase tak velké vítězství to není a budeme muset v odvetě udělat maximum, aby nám náskok stačil," pravil mladoboleslavský trenér Karel Stanner.
Mladé Boleslavi v odvetném utkání stačí remíza, případně i taková prohra o jeden gól, ve které by dala na soupeřově hřišti více než jeden gól. Plzeň pro postup potřebuje vyhrát 1:0 nebo o dva a více gólů. Při plzeňské výhře 2:1 dojde na penaltovou loterii...

Také v dalších třech čtvrtfinálových duelech není nic jasné. Nejlepší pozici do odvety si vydobyla Sigma Olomouc výhrou bez inkasovaného gólu nad Baumitem Jablonec. Odveta na severu Čech se hraje až v poslední dubnové středě.

Program čtvrtfinále Ondrášovka cup 2010/11 hraného na dva zápasy

Úterý 12. dubna FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 2:1
Středa 13. dubna SK Sigma Olomouc - FK Baumit Jablonec 2:0
Středa 13. dubna FC Zbrojovka Brno - SK HS Kroměříž 1:2
Čtvrtek 14. dubna FK Teplice - SK Slavia Praha 2:1

Středa 20. dubna od 17 hodin Kroměříž - FC Zbrojovka Brno
Středa 20. dubna od 20 hodin FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav

Čtvrtek 21. dubna od 18 hodin SK Slavia Praha - FK Teplice
Středa 27. dubna od 17 hodin FK Baumit Jablonec - SK Sigma Olomouc

Program semifinále Ondrášovka cup 2010/11, které se hraje také na dva zápasy

Středa 4. května FK Mladá Boleslav/FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno/Kroměříž
Středa 4. května FK Teplice/SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc/FK Baumit Jablonec

Středa 11. května FC Zbrojovka Brno/Kroměříž - FK Mladá Boleslav/Plzeň
Středa 11. května SK Sigma Olomouc/FK Baumit Jablonec - FK Teplice/SK Slavia Praha

finále Ondrášovka cup 2010/11

Středa 25. května

Prvenství v Ondrášovka cupu obhajuje Viktoria Plzeň, která ve finále ročníku 2009/10 porazila Baumit Jablonec 2:1 (Petržela, Bystroň - Lafata). Hrálo se na pražské Letné za přítomnosti 8233 diváků.

Boleslavští v aktuálním ročníku Ondrášovka cupu 2010/11 postoupili přes tři soupeře vždy velmi těsně. Divizní Trutnov porazili jen o gól a třetiligové Kunice i druholigový Sokolov zdolali až v penaltových rozstřelech.

2.kolo středa 1.září 2010: FK Trutnov - FK Mladá Boleslav 1:2 (Kulič, Mendy)

3.kolo středa 22.září 2010: FK Kunice - FK Mladá Boleslav 1:1 (Chramosta) v penaltovém rozstřelu 2:4 (Táborský, M.Sedláček, Chramosta, Kulič)

Osmifinále středa 27.října 2010: Baník Sokolov - FK Mladá Boleslav 3:0

Odveta osmifinále středa 10.listopadu 2010: FK Mladá Boleslav - FK Baník Sokolov 3:0 (Mendy, Řezníček, vlastní Čada) v penaltovém rozstřelu 6:5 (Kulič, Šírl, Řezníček, Opiela, Mendy, Johana)

Čtvrtfinále úterý 12.dubna 2011: FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 2:1 (Dimitrovski, Chramosta)

Střelci gólů v utkáních Ondrášovka cupu 2010/11: 2 - Mendy, Chramosta, 1 - Kulič, Řezníček, Dimitrovski, vlastní (Čada ze Sokolova)
Úspěšní exekutoři v penaltových rozstřelech: 2 - Kulič, 1 - Táborský, Sedláček, Chramosta, Šírl, Řezníček, Opiela, Mendy, Johana.

Plzeňští v předchozím průběhu tuzemského poháru vyřadili tři druholigové týmy bez jediné porážky. Postupně porazili ve druhém kole FK Baník Most 4:1 a ve třetím kole FC Graffin Vlašim 2:0. V osmifinále, které se už hrálo na dvě utkání, Opavu doma vyřídil 3:0 a venku s ní remizovali 3:3. První prohru utržili až ve čtvrtfinálovém střetu s Mladou Boleslaví.
Plzeňští mají mimořádně zdařilou sportovní formu v tomto soutěžním ročníku 2010/11. Ze souhrnu devětadvaceti domácích soutěžních utkání v Gambrinus lize a Ondrášovka cupu prohráli jenom tři. A z toho dvakrát s Mladou Boleslaví (na podzim v lize 3:4 a na jaře v poháru 1:2), od které inkasovali celkem šest gólů. Pokud se boleslavským fotbalistům povede do třetice přehrát současného ligového lídra a obhájce pohárové trofeje, semifinále Ondrášovka cupu si bezesporu zaslouží.

Fanshop banner