Venkovní remízou uhájili druhou příčku v ČFL
Klub

Venkovní remízou uhájili druhou příčku v ČFL

Redakce

Boleslavští o jeden bod získaný v Praze za remízu s žižkovskou juniorkou uhájili druhou příčku v ČFL. V jarní sezóně drží neporazitelnost, v šesti mistrácích čtyřikrát vyhráli a dvakrát remizovali.

První poločas začaly oba týmy hodně nepřesně. Žižkovští párkrát zahrozili ze standardních situací. A ze hry v 16. minutě, kdy Kučera prostrčil do vápna na Dočekala, který v dobré pozici přestřelil.
Boleslavští o sobě dali vážněji vědět až v 19. minutě. Dudka dal dobrý míč za soupeřovu obranu, ale k boleslavské smůle ho Schubert nezpracoval. Ve 24. minutě se zjevil v jasné šanci Řezníček po přihrávce Ščuka, ovšem sám před brankářem Kolářem ho neprostřelil.
Ve 32. minutě po žižkovském dlouhém autovém vhazování chytil Kanaval gólovou hlavičku Brabce.
Ve 36. minutě po rohovém kopu Dudky se k odraženému míči dostal Řezníček, který nekompromisním zakončením poslal míč do žižkovské sítě - 0:1.

Ve 38. minutě hrozilo boleslavské brance nebezpečí po Kučerově trestném kopu, míč po nepřesné hlavičce však skončil vedle. Ve 40. minutě velmi dobrou střelu Dudky s námahou vyrazil brankář Kolář.

Po přestávce Žižkovští zvýšili důraz a dávali hodně najevo snahu po vyrovnání, případně otočení skóre. Boleslavští fotbalisté se k vážnějšímu ohrožení branky Žižkova nedostali.
Žižkovští nevyužili v 51. minutě nadějnou standardní situaci, v 64. minutě pokazili brejk špatnou finální přihrávkou a v 70. minutě ani trestný kop, který s jistotou chytil boleslavský brankář Kanaval.
V 74. minutě po kontaktu boleslavského stopera Janíčka s žižkovským útočníkem Dočekalem nařídil rozhodčí penaltu, kterou Folwarczny proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1
.
Na takto nerozhodném výsledku se už ve zbylé čtvrthodině nic nezměnilo. V 82. minutě měli Boleslavští jednu z mála možností k ohrožení žižkovské branky v průběhu druhého poločasu, ale Tvarohovu přihrávku z pravé strany zachytil brankář Kolář.

Sestava FK Mladá Bolelsav"B": Kanaval - Svoboda, Zbrožek, Janíček, Horák - Zahustel (80. Tvaroha), Ščuk, Hadziresic (80. Krasniqi), Dudka (87. Duranski) - Schubert, Řezníček

Sestava FK Viktoria Žižkov"B": Kolář - Benetka (70.Hřebeček), Brabec, Musil, Čermák - Slodowy, Novotný (85. Mariotti), Houžvička, M.Kučera - Folwarczny (89.Zelenka), Dočekal.

Góly: 75. Folwarczny - 36. Řezníček

ŽK: Zbrožek, Ščuk

Rozhodčí: Andreas Rolle (utkání řídila trojice německých rozhodčí)

V následujících pěti mistrovských zápasech ČFL mají Boleslavští čtyřikrát výhodu domácího prostředí:

Středa 20.dubna od 17 hodin Mladá Boleslav"B" - FK Pardubice
Neděle 24.dubna od 10,15 hodin Mladá Boleslav"B" - Baumit Jablonec"B"
Sobota 30.dubna od 17 hodin Hlavice - FK Mladá Boleslav"B"
Sobota 7.května od 10,15 hodin Mladá Boleslav"B" - Bohemians Praha Střížkov
Sobota 14.května od 10,15 hodin Mladá Boleslav"B" - Karlovy Vary

Fanshop banner