Sudí pískal ligový zápas jako I.B třídu, prohlásil Stanner
Klub

Sudí pískal ligový zápas jako I.B třídu, prohlásil Stanner

Redakce

Trenéra Stannera mrzelo, že když Boleslav vyrovnala, tak brzo chybovala a inkasovala druhý gól. Ale nejvíce jej zklamal tendenční výkon hlavního sudího Petra Mikela, který neodpovídal úrovni zápasu a Gambrinus ligy.

„Pro mě je utkání velkým zklamáním," prohlásil boleslavský kouč na úvod hodnocení prohraného zápasu se Spartou. „Už jsem ve fotbale dlouho a viděl ledacos, ale po dnešním zápase jsem velice zklamaný. Utkání mělo kvalitu, bylo důrazné a bylo tam dost věcí, které tam měly být. Chybělo mu jen férové řízení, které bylo tendenční. Dlouho jsem něco podobného v Gambrinus lize neviděl. Těšil jsem se na utkání se Spartou, že přinese divákům radost a prvních dvacet minut to vypadalo, jako někde na I.B třídě. Řízení bylo od začátku do konce jednostranné. Vždyť jeden ze zákroků v prvním poločase, na Mendyho nebo na Opielu byl penaltový. Kdybychom se dostali do vedení, vyvíjelo by se utkání jinak," řekl Karel Stanner. A dodal, že kritika výkonu rozhodčího nemá nic společného s tím, že by Boleslav brečela, protože prohrála. „Samozřejmě mě mrzí, že po vyrovnání sparťanského vedení jsme udělali brzo chybu a dostali druhý gól."

Velká spokojenost se třemi body z Mladé Boleslavi, se kterou Sparta prodloužila neporazitelnost už na sedm zápasů v řadě, byla patrná z generálního sportovního manažera Jozefa Chovance na první pohled.
„Jsme spokojení s předvedenou hrou, protože jsme si na hřišti soupeře vypracovali více příležitostí, ale hráčům chybělo více klidu v jejich proměňování,"
řekl k utkání Jozef Chovanec. Výkon exboleslavského Marka Matějovského označil za nadstandardní a nezapomněl zdůraznit, že střelec jediného boleslavského gólu Jan Chramosta prokázal, že je nebezpečným koncovým hráčem. Přiznal, že z Mladé Boleslavi měla Sparta respekt. „Podle toho se i zápas odvíjel. Chtěli jsme do něho vstoupit kvalitně a to se nám povedlo. Kdyby Boleslav první skórovala, bylo by to potom těžké, její způsob hry je pro každého soupeře velmi nepříjemný," pravil Jozef Chovanec. „Naším záměrem bylo, nedat Chramostovi a Kuličovi prostor, přesto se Chramosta prosadil a prokázal, že je gólový," poznamenal Chovanec k mladému boleslavskému střelci.

Fanshop banner