Boleslav v tvrdé a dramatické bitvě podlehla Spartě
Klub

Boleslav v tvrdé a dramatické bitvě podlehla Spartě

Redakce

Boleslavští prohráli poločas, ve kterém skóroval sparťanský Kweuke po Keričově přihrávce. Po přestávce sice Chramosta vyrovnal, ale z gólu se Boleslavští radovali jen dvě minuty. Vítězný gól dal Sionko opět po Keričově přihrávce.

Od úvodního hvizdu se hrál důrazný a dramatický fotbal. Už v 1. minutě získal Kweuke pro Spartu roh. Boleslav se ubránila. V 5. minutě Sionko utekl Kyselovi a zacentroval před branku, kde našel Kweukeho. Jeho hlavičku bravurně vyrazil Śeda a následně míč do bezpečí ukopl Kysela. Boleslav odpověděla vzápětí. Mendy se prokličkoval do vápna a křížnou střelou z úhlu jen o centimetry minul pravou tyč.
V 7. minutě Kweuke přetlačil Dimitrovského a vystřelil do boční sítě za levou tyčí Šedovy branky. V 9. minutě po faulu Kúdely na Kadlece rozehrál rychle trestňák Matějovský, ale po centru zleva Kerič hlavou minul boleslavskou branku. Teprve ve 13. minutě se Boleslav dostala ke svému prvnímu rohu. Fabián ho kopl do Blažkových rukavic.

Sparťané chodili tvrdě do soubojů, o čemž se v první čtvrthodině přesvědčili oba boleslavští stopeři. Rolka srazil loktem Kweuke a Dimitrovského poslal k zemi Vacek. Sudí Mikel jim jen domluvil a později benevolenci vůči sparťanským zákrokům potvrdil přehlédnutím penaltových faulů.
Boleslav dvakrát zkusila prorazit po pravé straně. Centry Kysely a Chramosty odhlavičkoval Zápotočný. V další akci ve 21. minutě Fabiánovu střelu Zápotočný přizvedl a v souboji o z výšky padající míč Blažek fauloval Mendyho. Sudí nic nepískal. Bez potrestání ponechal i pozdější podražení Opiely uvnitř vápna Sionkem.
Ve 32. minutě Opiela dal Chramostovi, ten přistrčil Kuličovi, ale jeho lob přes Blažka byl zbytečný, rozhodčí ho viděli v ofsajdu. Z další akce prováhal střeleckou příležitost uvnitř vápna Mendy.

Ve 36. minutě z levé strany zacentroval Sionko, u vzdálenější tyče Kerič hlavičkou přes šířku brankoviště přihrál na Kweukeho, který v pádu do prázdné branky snadno skóroval - 0:1. Za dvě minuty mohlo být ještě hůř. Po útoku a centru z pravé strany se uvnitř vápna dostal ke střele Kweuke, ale Šedu nepřekvapil.
Tři minuty před pauzou po faulu na Kuliče kopal od koncové čáry Fabián trestňák, který Blažek vytáhl na roh. Rozehrál ho Kulič a bez problémů z výšky stáhnul brankář Blažek.

Ve druhém poločase Boleslavští sice otočili ve svůj prospěch poměr rohových kopů, ale skóre ne. Z přestávky se na hřiště vrátili živější hráči Sparty. Matějovského střelu po Kweukeho přihrávce tečoval Kysela a záludný oblouček musel Šeda vytlačit nad břevno. Prvnímu rohu ve druhé půli Boleslav odolala. Kweuke přes Rolka přihrál přes šířku vápna na Sionka a ten sám před brankou nepřekonal včas vyběhnuvšího brankáře Šedu, jenž zabránil jistému gólu. Další atak a střela Kadlece skončila v náručí pozorného boleslavského gólmana. V 55. minutě po spolupráci s Kyselou vystřelil Opiela, ale jen lehce líznul břevno sparťanské branky. Skóre utkání nezměnil.

V 63. minutě Kysela zahrál autové vhazováním až před sparťanskou branku. Nejprve se Mendy kličkou uvolnil a vystřelil. Beky zablokovaný míč se dostal k Opielovi, ale ani jeho rána neprošla přes hradbu bránící hráčů do sítě. Až Chramosta protlačil míč za Blažkova záda - 1:1.
Radost z vyrovnání trvala však jenom dvě minuty.
V 65. minutě z pravé strany Kerič přihrál po zemi před branku, kde osamocený Sionko snadno skóroval - 1:2.

V 70. minutě se tři sparťané neprosadili, když byli ve vápně proti třem boleslavským obráncům, kteří stačili jejich střelecké pokusy blokovat. Na druhé straně se Chramosta neprobil přes stopery Sparty. Opielovu zblokovanou střelu Blažek snadno zkrotil. Dvě akce po Šírlově pasech zastavili sudí kvůli ofsajdům, poprvé Chramosty a podruhé Táborského. V 82. minutě trestný kop po Abenově faulu na Dimoutsose zakopl Táborský vysoko nad branku Blažka.

V závěru utkání vsadila Boleslav všechno na útok, kam se vysunul vysoký Rolko a dohrávala s trojčlennou obranou ve složení Kysela, Procházka, Šírl. Sparta však pozorně bránila a hrozila brejky. V jednom z nich šel Kweuke zprava sám na Šedu, ten šanci vyběhnutím a pádem pod útočníkovy nohy zmařil.
Boleslav na body nedosáhla a v tlačenici na třetí ligovou příčku ztratila.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski (68. Táborský), Šírl - Mendy (71. Dimoutsos), Opiela, Kúdela, Fabián (83. Procházka) - Kulič, Chramosta.

Sestava AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Zápotočný, Brabec, Podaný - Kerič (84. Kladrubský), Vacek, Matějovský, Sionko (74. Abena) - Kweuke (90. Pekhart), Kadlec.

Góly: 63. Chramosta - 36. Kweuke, 65. Sionko

ŽK: Kysela, Opiela - Sionko, Abena, Kladrubský, Matějovský

Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Kovařík

Diváků: 5000 - vyprodáno

Fanshop banner