Kulič, Johana a Kúdela kopali za Spartu, Matějovský a Švejdík za Boleslav
Klub

Kulič, Johana a Kúdela kopali za Spartu, Matějovský a Švejdík za Boleslav

Redakce

Utkání 24. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha, které se hraje v neděli 17. dubna od 17 hodin, je mimořádně pikantní pro pět fotbalistů. Boleslavští Kulič, Johana a Kúdela hrávali před lety za Spartu a na druhé straně sparťanští Matějovský a Švejdík kopali v minulosti za Boleslav.

Tři bývalí hráči Sparty, kteří jsou dnes na soupisce Mladé Boleslavi, se shodli, že na sparťanské období vzpomínají jen v dobrém, neboť se mnohému přiučili. „Určitě mě naučila velké odolnosti, protože ve Spartě je na každého enormní tlak a každého, kdo si to prožije, to proškolí a zocelí," zdůraznil Marek Kulič.

Pětatřicetiletý Marek Kulič přestoupil do Sparty Praha v lednu 2007 z Mladé Boleslavi, kde před tím působil rok a půl, a ověnčený mistrovským titulem a dvěma pohárovými trofejemi se v létě 2009 vrátil. Ve Spartě si připsal 63 ligových startů a 12 ligových gólů. Za Mladou Boleslav odkopal 90 ligových utkání a nastřílel 29 ligových gólů.

Čtyřiatřicetiletý Petr Johana je v Mladé Boleslavi od loňského léta. Na svém osobním kontě má 148 utkání a 11 gólů v Gambrinus lize. Za Spartu Praha hrál dvě sezóny od léta 2003 do léta 2005 ve 39 ligových zápasech. Se Spartou Praha podobně jako před tím se Slovanem Liberec získal český mistrovský titul.

Čtyřiadvacetiletý Ondřej Kúdela je v Mladé Boleslavi od počátku roku 2009. Přišel ze Sparty Praha, která ho získala ze Slovácka v létě 2007, ale poslala na hostování do Kladna. V rudém sparťanském dresu nastoupil pouze k šesti ligovým zápasům. Za Mladou Boleslav už odehrál 42 ligových utkání a slavil jeden gól.

Z bývalých hráčů Mladé Boleslavi jsou v současném kádru Sparty Praha dva. Devětadvacetiletý Marek Matějovský ze 123 utkání v Gambrinus lize nejvíce sehrál v mladoboleslavském dresu, a to 98, ve kterých nastřílel 7 gólů. Za Spartu se v ligovém utkání ještě netrefil. „Na mladoboleslavské působení vzpomínám celkově v dobrém," tvrdí Marek Matějovský. Více si o něm přečtěte v Bolkově zpravodaji vydaném pro nedělní ligové utkání.

Osmadvacetiletý Ondřej Švejdík působil v Mladé Boleslavi od léta 2004 dva roky, potom v létě 2006 odešel do nizozemského Groningenu a od letošního ledna je ve Spartě Praha. Ze 70 startů v Gambrinus lize si 44 připsal v mladoboleslavském dresu stejně jako jediný ligový gól. Než přišel do Boleslavi, kopal v Opavě a Bohemians 1905, za Spartu Praha ještě do utkání Gambrinus ligy nenastoupil.

Fanshop banner