Přátelský duel rozehráli až  po přestávce
Klub

Přátelský duel rozehráli až po přestávce

Redakce

Boleslavští junioři si jarní sezónu zpestřili středečním přátelským utkáním v Roudnici nad Labem z mužstvem hrajícím divizi. Střelecky se vydováděl Řezníček, který za poločas skóroval čtyřikrát.

První poločas Boleslavští nečekaně prohráli, i když začali dobře. Z úvodního tlaku však vytěžili pouze dva rohové kopy. Ve 13. minutě byl Volf v jasné šanci sám před brankářem a zakončil vedle branky. Od tohoto okamžiku měli Roudničtí více ze hry a ve 25. minutě dokonce vstřelili gól. Předcházela mu špatná rozehrávka Borovičky a soupeřova umístěná střela k tyči, proti které neměl brankář Michňa nárok - 1:0.

Ze statické a nedůrazné hry se Boleslavští probrali až v závěru poločasu. Ve dvou šancích se ocitl Duranski, nejdříve nedokázal zužitkovat zpětnou přihrávku Tvarohy a poté po centru Kaliny vystřelil v pozici, kdy byl sám před brankářem Roudnice a ten vyrazil míč nohou na roh.

Po poločasové přestávce a změnách v sestavě nastal obrat v boleslavské hře a především ve skóre.
V 51. minutě po úniku a střele Schuberta se k vyraženému míči dostal Řezníček a vyrovnal - 1:1
. O dvě minuty později další povedenou Schubertovu střelu brankář domácích vyrazil na roh.
V 54. minutě po akci Schuberta a jeho přetaženém centru z levé strany dorážkou u zadní tyče Zahustel a otočil skóre - 1:2
. Střelec druhého gólu byl v 64. minutě na konci pěkné kombinační akce, ale špatně trefil míč.
V 72. minutě po Svobodově rohovém kopu skóroval Řezníček hlavou u zadní tyče - 1:3.

V 74. minutě předvedl dobrou akci Řezníček a přihrávkou našel před soupeřovou brankou Schuberta. Jeho střelu brankář pouze vyrazil ve Ščukovi, jenž dorážku poslal nad branku. V 75. minutě Horákův centr netrefil ideálně hlavou Svoboda a míč skončil opět nad břevnem branky Roudnice. Za minutu Schubert přihrál za obránce Řezníčkovi, ale jeho zakončení postrádalo patřičný důraz.

Skóre se opět pohnulo až v závěrečné desetiminutovce, kdy Boleslavští stihli tři góly.
V 80. minutě po centru Borovičky se ve vápně uvolnil Řezníček - 1:4
.
V 82. minutě Hadziresic využil otevřeného středu domácí obrany a střelu z hranice vápna zamířil přesně k tyči - 1:5
.
V 85. minutě si Řezníček opět zkušeně poradil v roudnickém vápně, tentokrát po centru Zahustela, a završil výsledek šestým gólem v soupeřově síti - 1:6
.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v I.poločase: Michňa - Kalina, Janíček, Charuza, Borovička - Tvaroha, Svoboda, Duranski, Dudka - Volf, Hadziresic.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v II.poločase: Michňa - Borovička,Charuza, Zbrožek, Horák - Zahustel, Ščuk, Svoboda, Tvaroha (68. Hadziresic) - Řezníček, Schubert.

Góly: 51., 72., 80. a 85. Řezníček, 54.Zahustel, 82. Hadziresic

Fanshop banner