Trenéra Stannera zklamal nezájem fanoušků
Klub

Trenéra Stannera zklamal nezájem fanoušků

Redakce

Těsná výhra v prvním ze dvou pohárových duelů dává postupovou naději vítězům i poraženým. Jsou si toho dobře vědomi i oba trenéři, Karel Stanner z Boleslavi a Pavel Vrba z Plzně.

Boleslavského Karla Stannera zklamali diváci. „Že na utkání s vedoucím ligovým týmem, ve kterém se rozhoduje o postupu v poháru umožňujícím probojovat se Evropské ligy, přijde něco přes tisíc lidí, je pro mě obrovským zklamáním," povzdechl si hlavní kouč FK Mladá Boleslav.
„Začali jsem dobře a první poločas vyzněl v náš prospěch. Byli jsme lepším týmem, nepustili soupeře do tlaku a už ve druhé minutě mohli vést, kdyby dal Chramosta jasnou šanci. Když jsme později dali dva góly, měli jsme v té fázi utkání pod kontrolou. Bohužel druhou půli jsme začali špatně a když jsme se dostali z tlaku a hra se srovnala, mohl Táborský rozhodnout utkání. Trefil však jenom břevno a za chvíli jsme po fatální hráčské chybě inkasovali. Sice jsme utkání vyhráli, ale zase tak velké vítězství to není a budeme muset v odvetě udělat maximum, aby nám náskok stačil,"
pravil Karel Stanner.

Plzeňský Pavel Vrba byl s úrovní pohárového zápasu spokojený. „Viděli jsme zajímavé utkání s ofenzivním pojetím obou mužstev. Ze začátku jsme naše akce nedotahovali do úspěšného konce, naopak Boleslav proměnil standardní situaci ve vedoucí gól a druhý gól jsme dostali po zbytečné ztrátě míče. Nevím, zda se Boleslav v druhém poločase zatáhla a nebo jsme se my zlepšili. Podařilo se nám snížit a pro nás je konečný výsledek přijatelný pro odvetu, která je otevřenou záležitostí. Obě mužstva jsou na tom přibližně stejně," uvedl Pavel Vrba.

Přikládáte větší důležitost Gambrinus lize nebo Ondrášovka cupu? Na tuto otázku odpovídali oba trenéři.

„Nic neupřednostňujeme a necháme to proběhnout, jak to je. Uvědomujeme si, že v poháru je kratší cesta do Evropy, přes odvetu a případné semifinále a finále jsou to čtyři zápasy a to je blíž, než přes sedm ligových kol na třetí místo. Ale pro nás je pohárový i ligový zápas, jako každý jiný," odpověděl Karel Stanner z FK Mladá Boleslav.

„Liga je pro nás více, než tuzemský pohár, tak to je," neskrýval zřejmou prioritu Pavel Vrba z FC Viktoria Plzeň. „V tuto chvíli stavíme ligová utkání nejvýše, ale i v poháru chceme jít dál a věřím, že v domácím prostředí Boleslav přehrajeme, protože po úterním poháru hrajeme ligu v pátek a Boleslav v neděli a potom se v pohárové odvetě střetneme ve středu a budeme tudíž mít větší čas na odpočinek a nebudeme muset žádné hráče šetřit," dodal Pavel Vrba.

Fanshop banner